miercuri, 24 martie 2010

salsa de tomate si aioli


in spania e obigatoriu pe orice masa. sunt restaurante cu specific in bucuresti care onoreaza traditia. cand imi aduc aminte fac repede sosurile astea ca aperitiv. neaparat sa ai vin alb sec si foarte rece la indemana.

salsa de tomate - ia 2-3 rosii coapte si curata-le de coaja (cel mai simplu rosiile le cureti de coaja daca le faci o crestatura pe fund cu cutitul si le arunci intr-un ibric cu apa fierbinte 10 secunde) apoi pune-le in mojar/robot cu doi catei de usturoi, sare si o lingura de ulei de masline.

aioli - 4-5 catei de usturoi ii zdrobesti in mojar/robot cu sare si ulei adaugat treptat. diluezi totul cu o smantana moale pina poti suporta gustul de usturoi. daca iese prea moale poti farmita miez de paine sa-l mai ingrosi. de la regiune la regiune se mai dauga si un ou crud si se bate bine. eu aseara nu am pus.

prajeste painea in cuptor. lasa cuptorul aprins ca sigur mai faci o tava de paine.

hai noroc!

5 comentarii:

  1. o idee superba. simplu si gustos. nici ca se poate mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Suna bine aioli...mmm......am sa-l incerc cu prima ocazie. Am observat in ultima vreme, in calatoriile mele, ca sosurile sunt nelipsite de pe masa la restaurante. Multumesc ! Ai un blog foarte frumos, felicitari !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ginette merci:)) frumos obicei asta cu sosurile... il asteptam si in ro

    RăspundețiȘtergere