luni, 15 martie 2010

urzici cu mamaliga tartufata

opreste pe marginea drumului la ciolpani si ia urzici gata curatate. arunca-le in chiuveta si clateste-le in cateva ape.

pune o oala cu apa la fiert, cand bolboroseste arunca urzicile si fierbe-le 10 min. da-le prin strecuratoare si scurge-le bine. toaca-le apoi bine cu satarul. daca ti-e mai usor da-le putin la robot.

intr-o tigaie adinca topeste o felie groasa de unt peste care arunca urzicile tocate. mai pune si 100 de grame de smantana vegetala/normala. la sfarsit arunca 2 catei de usturoi tocati marunt. potriveste de sare si da-le de pe aragaz.

simultan pui de mamaliga. cand e aproape gata arunca in ea o bucata buna de branza moale(brie, camembert) rupta cu mana, un pumn mare de parmezan ras si sos de ciuperci cu tartufo (gasesti de cumparat salsa tartufata la salsamenteria in pipera si arata asa - salsa tartufata).

pune-le pe farfurie, presara parmezan ras. se cheama ca ai gatit fusion. felicitari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu