miercuri, 10 martie 2010

valencia - restaurantul la care am fost jefuit

restaurantul valencia, cotroceni. 6-7 mese. aspect batranesc, prafuit, colectie de kitsch-uri , metehne de patron roman care e si arhitect si designer de interior.

am stat la masa din colt de linga cuier. s-a mincat: carnaciori in sos de vin, paine prajita cu crema de branza usturoi si susan, hamsii cu aioli, supa de usturoi, paella mixta (cu fructe de mare), paella valenciana (cu pipote si ficatei de pui)  insotite de vreo 2-3 sticle de vin rosu - cabernet sauvignon Domeniile Coroanei (Segarcea).

mancarea buna, vinul usor oxidat, servit cald, dar dupa ce au inceput sa-l raceasca parca mi-a placut.

surpriza a venit la final, nu stiu daca din partea casei sau nu: in portofel mai aveam doar 20 de lei din banii cu care plecasem de acasa. portofelul in geaca, geaca in cuierul din fotografie. prima impresie a fost ca m-am abtiguit si nu stiu ce-am facut cu banii asa ca mi-am zis sa merg pe burta sa nu fac valuri.

la masa din dreapta noastra 3 tinere rotofeie care halisera cam 3 feluri de mancare plus desert reclamau cam acelasi lucru: le disparusera banii din portofelul aflat in geanta (geanta era pe spatarul unui scan de la masa lor).

am corelat lucrurile si ne-am dat seama ca doi indivizi care s-au asezat la o masa vecina  au baut un suc, au vorbit la telefon, s-au plimbat prin restaurant, s-au dus la baie de cateva ori si-au plecat (cu banii nostri!). artisti frate! nu numai ca ne-au luat banii fara sa simtim nimic dar ne-au bagat si portofelele la loc cu ceva marunt in el ca sa nu ne prindem de treaba.

11.30, chelneritele aduc nota, achitam, realizam paguba, chleneritele cheama politia. la 12 se inchidea locanta. pina sa vina politia am mai comandat o sticla de vin si cateva ape sa ne inecam necazul.

nu se mai poate. s-au "facut banii", s-a "predat borderoul". se rugau politistii de chelneritze sa ne mai dea o sticla de vin (pe cheltuiala lor!) si astea nu si nu , ca ele au inchis. deschiedere maxima fata de client, intelegere, bun simt, tot pachetul ca in romania. pina dam cu subsemnatul la politisti , cheleneritzele vorbesc cu "patroana" care ne da verde la inca o sticla de vin (sa mai ziceti ca romanu' nu-i sufletist).

nota 6.5 din 10
nota de plata medie : 90 de lei de persoana(din care 50 de lei vinul)
valencia, str dr. leonte 12
0722.204.884
http://www.valencia.ro

Un comentariu:

  1. dat fiind ca am luat parte la preafericitul eveniment, imi permit sa dau si eu o nota: 6 si asta cu indulgenta.

    RăspundețiȘtergere