marți, 9 martie 2010

salata de avocado cu patrunjel si rosii - guacamole

avocado e un fruct, insa il poti manca in supe, in salate, la felul principal si ca desert. daca e ca o caisa coapta si are pete negre nu-l cumpara - e prea copt. daca e ca o piersica putin coapta e numai bun iar daca e tare ca un mar lasa-l doua zile in bucatarie sa se coaca.

iti trebuie: 2 avocado, 2 rosii , o legatura de patrunjel , zeama de la o lamaie mica, ulei de masline si muguri de pin prajiti.

taie avocado pe din doua, pe lungime, scoate samburele si curata-l de pe coaja cu lingura. da-l la robot cu ulei de masline si sare pina il faci o pasta legata. taie rosiile zaruri mici, toaca patrunjelul marunt, pune totul intr-un castron si amesteca cu sare si zeama de lamaie dupa gust. decoreaza cu mugurii de pin.

mananca-l cu paine prajita. hispanici ii pun si ceapa tocata marunt si ii spun guacamole. eu nu-i pun ceapa seara.

pofta mare

2 comentarii:

  1. Buna,
    Geniala salata!Am incercat si varianta cu avocado, somon afumat, ceapa, usturoi, lamai si nu mi s-a parut la fel de buna. Am vazut ca ai postata si varianta cu mascarpone, dar n-am incercat-o inca, data viitoare.
    Tks,
    Dana

    RăspundețiȘtergere
  2. ma bucur ca-ti place.

    la varianta cu mascarpone, usturoiul e baza:)) e cu totul alt gust.

    RăspundețiȘtergere