duminică, 14 martie 2010

panzanella

weekend,  fundata, 30 de cm de zapada proaspata, casa plina , in total 12 persoane. sambata la pranz am gatit eu.

panzanella e o salata simpla cu care nu ai cum sa dai gres. e perfecta.

taie painea cuburi mari, da-o la cuptor 5 minute la foc iute. o scoti intr-un castron si o stropesti cu ulei de masline si sare.

separat, taie ca pentru salata: rosii, castraveti, o salata verde, o ceapa rosie taiata fin , o branza moale (brie, camembert etc.)

prepara o vinegreta simpla: un catel de usturoi tocat marunt, sare, piper, otet de vin rosu, ulei de masline (la o parte otet, doua parti ulei); le pui pe toate intr-un borcan cu capac si-l scuturi bine pina se leaga totul.

acum nu mai ai decat sa amesteci salata intr-un castron mare astfel: un strat de paine prajita, rosii, salata, castravete, ceapa, branza peste care toarna vinegreta.  pune alt strat stropeste cu vinegreta si tot asa pina termini tot. ai grija , nu pune prea multa vinegreta sa nu zemuiasca la fund. amesteca totul cu amandoua mainile.

pune fiecaruia pe farfurii ca in foto. ia-ti o umbrela ca o sa inceapa sa ploua cu laude....:))

7 comentarii:

  1. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....marius de-abia astepta sa o faca la pranz azi la servici. you are a lunch trend setter, i'm telling you:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Absolut delicioasă salata asta. Aproape nu m-am atins de carnea la grătar din cauza ei, deşi pentru mine carnea e alimentul de bază.

    RăspundețiȘtergere
  3. Testat. Thumb up din nou. Am modificat-o putin in dupa stocul din frigider: rucola pe post de salata, telemea de capra pe post de branza moale si ceapa clasica. Good stuff... Pentru neinitiati (eu) ar prinde bine pe langa paritatea ulei/otet si cantitatea efectiva...m-am inspirat putin din Jamie :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @radu o sa incerc sa dau cantitati mai exacte. ideea e ca daca faci salata pt 12 persoane cum am facut eu pui o cantitate iar pentru 4 pui alta cantitate. oricum vinegreta aia e buna de tinut la frigider o saptamana.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Luci ma bucur ca ti-a placut. sa incerci sa faci humus si tabouleh. o sa-ti placa sigur.

    RăspundețiȘtergere