marți, 30 martie 2010

supa de usturoi - my way


de multe ori cand gatesti/fierbi carnea/legumele ai nevoie doar de ele nu si de zeama in care le-ai fiert. nu arunca acea supa. pastreaz-o in congelator pentru ca iti va face viata mult mai usoara.

curata doua capatani de usturoi. pune o oala groasa cu capac in cuptor cu cateva linguri de ulei si arunca usturoiul acolo. temperatura medie-mare 40 de minute pina cand usturoiul e moale si dulce (daca te grabesti il inmoi in tigaie, pe aragaz, la foc mediu, amestecand in continuu 10 -12 minute).

piseaza usturoiul si uleiul fierbinte in mojar, adauga trepatat faina pina cand devine ca un piure. transfera tot in oala de ciorba peste care pune un litru jumatate din supa de oase/carne/legume de mai sus.

amesteca galbenusurile de la 3 oua cu 100 de grame de smantana. toarna treptat din supa de pe foc peste oua astfel inact sa nu se fiarba instantaneu ci sa se dilueze. opreste focul, trage oala alaturi si toarna galbenusurile diluate in smantana si supa. amesteca bine.

ia albusurile celor trei oua de mai sus si toarna-le de sus in oala in timp ce amesteci. se vor coagula pe loc si vor avea un aspect zdrentuit. asta trebuia sa obtii.

unge o franzela cu ou si tavaleste-o in seminte de susan. da-o la cuptor 5 minute la foc tare.

taie o felie de cascaval zaruri mici. presara in fiecare farfurie si apoi toarna supa fierbinte.

enjoy.

4 comentarii:

  1. faza cu franzela data prin ou si susan e tare de tot, me likes it. supa e clasica, n-am facut niciodata insa acum nu mai am nici o scuza... probabil cu o mica ajustare: as incerca sa sting intai rantasul ala cu un pahar de vin, ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  2. @dan daca-i alb si sec cred ca ar fi binevenit. odata incercata iti va intra in reflex, belive me :)

    RăspundețiȘtergere
  3. wonderful,your way!
    nici eu nu am facut ever,ar cam fi timpul,nu?

    RăspundețiȘtergere