joi, 6 mai 2010

tagliatelle - runda 1


prima incercare. faina, apa calduta, un ou, o lingura de ulei de masline extravirgin, sare. muuult framnatat. muuuult intinsa foaia cu facaletul. si n-au iesit prea subtiri trebuie sa mai exersez :)

la sfarsit le rulezi foaia cea mare ca pe o clatita uriasa si o tai cu cutitul cam de un cm sau mai mic(de unde si numele de tagliatelle). ca sa nu se lipeasca presara faina peste. 

multumit de prima incercare dar mai trebuie exersat la partea mecanica :))

9 comentarii:

  1. am si eu un post cu tagliatelle,dar m-a ajutat masina de paste...asa ca au iesit subtirele.in schimb in reteta de baza nu folosesc ulei niciodata,iar framintatul e de scurta durata.

    RăspundețiȘtergere
  2. @alison n-am masina, am mers pe clasic cu facaletul :)

    o sa incerc si fara ulei sa vedem cum ies. cred ca e chestie de experienta...

    RăspundețiȘtergere
  3. varianta standard e faina si ou, variatiunile sint insa infinite, apa, ulei, vin, gris, framantat mult, putin, etc. o poveste mai lunga pe tema asta e aici
    masina e priceless, fara masina eu unul nu m-as apuca in veci de paste de casa, cu masina as face zilnic.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu vreau masina ca n-am loc in bucataria mea mica de inca un acesoriu. facaletul il arunc dupa dulap si gata.

    si cum nu fac paste asa de des, pentru moment raman la bat :))

    daca castig la loto o casa mai mare imi iau sigur o masina. d-aia electrica, am vazut eu la ei pe site :)

    RăspundețiȘtergere
  5. eu cred ca tu vrei sa ma intimidezi. am vazut eu, cum nu curat bine usturoiu, cum scoti facaletu; cica sa faci paste, dar eu stiu ca e pentru mine :)))) ma pandesti :P

    RăspundețiȘtergere
  6. te vaaaaad , esti la mall in cotroceni .... ai o ceasca .....

    treci acasa ca vreau sa fac paste :)

    RăspundețiȘtergere
  7. pai daca tii facaletul dupa dulap, poti tine masina pe dulap ;)
    dupa ce-ti iei masina o sa faci paste foarte des...

    RăspundețiȘtergere
  8. dar nu pot sa o bat pe corina cu masina, sau pot :))

    pai de-asta mie frica ca o sa fac paste mai des decat imi permite greutatea.

    o sa mai fac de cateva ori manual sa vad daca ma pricep dupa care stii cum e , daca te prinde pasiunea nu mai scapi....

    ca la paine. acum fac mereu, nu mai cumpar.

    RăspundețiȘtergere
  9. lasa ca ma antrenez eu la datu cu batu sa vezi atunci distractie pe noi. pana una alta eu ma pricep la datu cu bata in balta.

    ca o concluzie, pastele mi-au placut, dar astept cu interes supa cu taitei de casa :)

    RăspundețiȘtergere