luni, 10 mai 2010

tescoma presto

cel mai bun cutit ieftin pe care il am in casa. costa pina in 30 de lei. vine din cehia, de la o firma care face exclusiv accesorii de bucatarie.

la noi se gaseste cam in orice hypermaket, eu l-am luat din real.

e foarte bun in casa, are un maner solid, se simte bine in mana. poti sa te bazezi sa tai cutii, ambalaje, chestii congelate, orice. se ascute foarte bine si revine in forma chiar daca ai abuzat de el.

13 comentarii:

  1. Vine din Italia de felul lui dar daca astea de la noi sunt produse de fapt in Cehia asa o fi, nu zic. In rest cutitul e intr-adevar right on. Un pic cam usor totusi, iar manerul ala nu are viata foarte lunga - al meu are deja cate o fisura pe fiecare parte. Asta pentru ca nu stiu sa prind cutitele cand cad :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @ciushca e usor intr-adevar dar la banii astia e super - tare. eu il am de vreo 3 ani de-acum insa arata destul de bine. marturisesc ca inca nu l-am scapat. insa am taiat lemne cu el si dupa reascutire inca decojeste o rosie coapta.

    cat despre cehia, asta am citit pe site-ul lor . uite aici

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe mine nu ma lasa inima sa tai altceva decat lucruri comestibile cu el desi cred ca ai dreptate, poate mai mult. Am avut si un spreader de la Tescoma si a putut si ala, mi l-au testat definitiv niste muncitori. In rest pe-asta tot de cativa ani il am si eu si s-a comportat exemplar pana acum pentru cat a costat. Poate si pentru ca o fi de fapt ceh :) Merci de detalii.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ciushca apropos, imi place blogul tau. de unde influentele turcesti?

    acum ca m-am uitat la ei pe site am vazut si alte chestii interesante...

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc, right back at you; dupa anchoiada aia din martie revin regulat pe-aici :)

    Influentele ziceam ca-s din zona din care vin, si de ceva vreme m-am apucat sa le si studiez mai pe indelete (carti, net, mama, prieteni, dintre care unul m-a invatat de curand si cum sa citesc limba turca. I-am propus sa-l invat inapoi in greaca dar n-a vrut :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @ciushca dobrogea deci. nu de mult am fost vecini :)

    sa-mi zici si mie daca convingi un turc sa ivete greceste :)) asta-i buna tare.... :))

    la cat se iubesc ei mai bine imprietenesti un soarece cu o pisica.

    RăspundețiȘtergere
  7. este extraordinar de bun...e cutit universal! l-am cumparat de la magazinul maestro.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cutitul este foarte bun si accesibil ca pret. Eu am doua astfel de cutite si as vrea sa mai cumpar vreo cateva, dar nu gasesc nici un magazin care sa le distribuie.Magazinul de unde le-am luat nu mai este, pacat.Le am de 5 ani si vreau sa spun ca am taiat de toate cu ele si isi revin repede daca le intretii. merita banii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca e de gasit pe la real, carrefour, mega image. e un best buy la cat costa :)

      Ștergere
  9. Inseamna ca nu stiti ce inseamna un cutit care taie, cutitele marcii de care vorbiti aici au o calitate indoielnica. Pana si alea romanesti facute la Icos au o calitate superioara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. colectia mea de cutite numara cateva piese care ar trebui sa ma faca cat de cat un cunoscator intr-ale taisului. ultima achizitie este acest gyuto moritaka de 27 inci cu Hrc 63 si lama ascutita in unghi de 10 grade : http://www.moritakahamono.com/en/hocyo1-3gyu.html .

      il poti vedea la lucru aici: http://www.youtube.com/watch?v=kcnyDXn75ZU

      dupa cum vezi, pe cel in discutie, l-am recomandat ca fiind bun in casa, ca si un cutit utilitar cu care sa tai orice altceva nu-ti permiti sa tai cu cutitele bune. pentru pretul lui de 23-28 de lei mie mi se pare minunat.

      Ștergere
  10. FLORIN in Constanta se gaseste aproape toata gama la BRIK , costa max. 25 lei.Mi se pare convenabil ptr. acasa.

    RăspundețiȘtergere