sâmbătă, 15 mai 2010

daca doriti sa revedeti neptun '94/ mamma leone


mamma leone - restaurant de peste romanesc. in centrul bucurestiului, pe povernei. curte mare, superba, in spatele unei case frumos renovate. mese din fier forjat si sticla. debut promitator pentru o seara reusita.

chelnerul amabil: va rog sa va puneti unde vreti...

ne-am ....pus. vin tacamurile, o furculita e nespalata, restul sunt vechi si lustruite de timp sau de nispul din galetusa unor copii. asta a fost al doilea semn. aici trebuia sa ma ridic si sa plec.

dar nu, eu am ramas.... sa comandam vin, rasfoiesc meniul, vreau un vin alb sec:
eu: 3 hectare chardonnay?
chelnerul: din asta nu mai avem?
eu: terra romana?
chelnerul: nici din asta
eu: basilescu?
chelnerul: sec nu mai e, dar avem dulce....
eu: dar ce mai e sec?
chelnerul: decat castel starmina, sauvignon blanc
eu: adu-l decat pe asta.

comandam un platouas de momite, fudulii, maduvioare, creieras insotit triumfator de cascavalut pane(din ala bun semicongelat), tochitura de peste si mamaliga, chefal la gratar cu cartofi la cuptor.

de pe platouas, de mancat erau fuduliile care erau extraordinar de bune. nu glumesc, cele mai bune pe care le-am mancat. in rest erau putine lucruri comestibile. creierul era sub o crusta de faina uleioasa, momitele semanau cu guma turbo, cascavalul pane provenea parca din ratia de front a unui soldat american in irak.

tochitura de peste banala, cu mult suc de rosii , facuta in pripa, chefalul era extrauscat si sarat, cartofii copti erau noi si tari ca piatra. mi se parea ca nu poti sa gresesti cartofii la cuptor, mai ales daca sunt din aia mici si noi. ei uite ca se poate....

cand ne simteam mai bine, poc ..... se aprind ditamai reflectoarele ..... pe ghencea e minciuna nocturna fata de mamma leone.

in fundal defila frumos, Al Bano si Romina Power, celentano si cc catch.

tot fastul asta ne-a costat 180 de lei. m-am simtit bine, m-am simtit ca in '94 in neptun cand mancam la restaurante pescaresti sau prostesti... ca nu mai stiu cum era....


nota 4 din 10
nota de plata medie: 90 lei de persoana
mamma leone, povernei 22 ,bucuresti
www.mammaleone.ro
tel: +40213114606

8 comentarii:

  1. deci cu specific romanesc: scump, dar prost! banuiesc ca nu te mai "pui" acolo niciodata...

    RăspundețiȘtergere
  2. nu mai ma pun ever... parca a fost de 1 mai la mare acu 15 ani... stii, cand plecai din carciuma cu sentimentul ca te-au jefuit...

    RăspundețiȘtergere
  3. stiu exact despre ce vorbesti... n-aveai numai senzatia ca te-au jefuit, ci si ca ti-au facut o favoare intre timp...

    RăspundețiȘtergere
  4. vad ca si-au schimbat adresa, dar nu si naravurile :)) eu am fost la ei prin 2007 si am avut parte de o experienta cat se poate de... interesanta, pe care am povestit-o pe vechiul meu blog

    evident, aceasta vizita a fost prima si ultima in acest restaurant care ar trebui marcat cu bulina rosie, sa stie lumea sa ocoleasca tzeapa :))

    RăspundețiȘtergere
  5. nea nelu a stat la o masa linga noi, cu niste "prieteni". discutia era ata de hilara, terifianta si prosteasca, pentru un patron de carciuma, incat am ras toata seara.

    oricum "prietenilor" lui le-a recomandat si d-aia si d-ailalta, dupa care cand a venit nota s-a ridicat si a plecat. nota era atat de mare incat si "prietenii" lui erau uimiti.

    discursul lui nea nelu amintea cum ca va revolutiona piata restaurantelor cu "osobuco" pe care stie el sa-l faca si alte nenumarate inventii ale unor arabi de linga mangalia care gatesc alah-iceste, daca-mi permiti. si pe linga toate astea, restaurantul lui va deveni bio pentru ca el face totul pe jar...

    RăspundețiȘtergere
  6. invataturile lu' nea Nelu catre prietenii sai... priceless! :))

    RăspundețiȘtergere