vineri, 7 mai 2010

3 hectare roze

daca tot a venit primavara si pofta de roze, la capsunele cu mozzarella am desfacut 3 hectare roze pe linga care ma cam invarteam de ceva vreme. 

poc! fara miros de dop, am scapat.

vinificat din cabernet sauvignon e totusi proaspat si fructat, mai aproape de vinul alb decat de rosu. are insa corpul mai plin al cabernetului. aromele de fructe rosii se impletesc bine cu alcoolul care nu-ti da in nas.

arome de mure si fragi si inca ceva pe care oricat m-am chinuit nu l-am identificat aseara. 

mi-a placut. oare de ce atractia asta pentru roze primavara?  

10 comentarii:

  1. nu stiu, dar si pe mine m-a lovit. 3 hectare inca n-am incercat, nu e cam siropel? parca pe sticla scrie demisec.

    RăspundețiȘtergere
  2. @dan nope, e cat se poate de sec. 12.5% alcool doc - cmd. e alt palier de pret decat maiastru, dar face toti banii. ti-l recomand.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am uitat sa iti spun ca ti-am urmat sfatul si am ales un 3 hectare roze la tarta mea de branza cu afine. Nu pot descrie vinul (asa cum faci tu :) ), dar pot sa zic ca am fost foarte multumita de combinatie.
    Multzam!

    PS: Azi pe la ora 14 am avut tastatura plina de saliva dupa ce am vazut capsunii tai cu mozzarella!

    RăspundețiȘtergere
  4. @mrs green foot bucuros ca ti-a placut. merci frumos.

    ps. e atat de simplu si de gustos. trebuie sa incerci. si daca nu ai un aceto balsamico de calitate fa o reductie dintr-unul normal cum a sugerat lily.

    pur si simplu torni un pahar intr-o tigaie si il scazi pe foc pina se ingroasa si se concentreaza aromele.

    RăspundețiȘtergere
  5. rogu-te, de unde tot iei 3 hectare?

    RăspundețiȘtergere
  6. @zana metro, real , carrefour.... cred ca are la orice cash and carry si hypermarket.

    RăspundețiȘtergere
  7. raportez, am incercat si eu 3 hectare roze si nu cred ca il pastrez pe lista de vinuri de avut in frigider. la banii aia il bate rau stirbey si chateau domenii, poate un pic - 5 lei? - mai scumpe, insa merita clar diferenta. murfatlarul mi s-a parut un pic siropel, nu neaparat dulce dar prea parfumat, cu o senzatie de fals (ca sa nu zic chimicala) si fara aciditate. insa nu va luati dupa mine ca nu ma pricep la vinuri ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. fiecare are dreptul la o parere, insa parfumat-siropel-chimical nu sunt atributele pe care le-am gasit eu in sticla.

    da, sunt roze-uri mai bune in piata dar eu nu gasesc defecte vinului asta. cat despre aciditate e o discutie mai lunga insa n-ai vrea la un roze sa-ti iasa in fata aciditatea, crede-ma.

    RăspundețiȘtergere
  9. nu sa-ti iasa in fata, insa macar un pic acolo, sa fie...
    am zis ca nu ma pricep;), poate n-am folosit termeni consacrati, asta e, mai invatam.

    RăspundețiȘtergere