miercuri, 5 mai 2010

sauvignon blanc budureasca

in jur de 15 lei la supermarket.

slab, murdar cu defecte.

n-am ce zice mai mult. o fi fost anul, o fi fost sticla, o fi fost depozitarea sincer nu stiu.


auzisem lucruri bune despre fumee, cu care nu m-am intalnit inca. pentru ca mi-a starnit curiozitatea, o sa-l caut sa vad ce zace in acel cupaj poate mai spala din imaginea acestui sauvignon murdarel.

42 de comentarii:

  1. vad ca Vinul.ro recomanda Feteasca Regala si Pinot Noirul de Budureasca, dar in varianta de criza, la vrac :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @florin nu stiu ce sa zic, n-am gustat. alt soi, alt an. acolo e relativ la vinul de vrac si poate asa au dat notele (din toate vracurile de bucuresti, asta e mai rasarit).


    apropo de vrac eu am luat rieslingul aproape varsat de la targul taranului roman la butelie de 0.75 fara eticheta si cu dop pus loco la pret de 20 de lei dar a fost foarte bun. recomand.

    RăspundețiȘtergere
  3. o sa incerc si eu soon treaba asta, doar sa termin cu regimul fara alcool pe care-l mai tin cateva saptamani :))

    btw, mi-am comandat niste Menestrel si Rapsod de la Rotenberg si le astept sa-mi vina. tu le stii?

    RăspundețiȘtergere
  4. nu le stiu. doar ce-am auzit pe blogosfera. si am auzit de bine.

    cum adica le-ai comandat. nu se gasesc la magazin?

    RăspundețiȘtergere
  5. offf, cu regimula asta. stiu cum e.... te compatimesc :))

    RăspundețiȘtergere
  6. @Florin: Amandoua sunt ok. Am gustat Rapsodul, si e bun in pretul lui. Menestrel am incercat sa gust acum cateva zile, dar am prins o sticla cu defect(inca 35 de lei pe apa sambetei:). dar toate review-urile de pe net indica un vin bun. Iti urez mai mult succes.
    @Wineand..: feteasca regala de la budureasca e ok (pe cuvant!). Imi amintesc arome minerale, exotice, etc. Chestie de la drojdiile folosite, mai mult ca sigur. Fumee Blanc-ul e o realizare la 20 de lei, sa stii! Am o feteasca neagra(gama Origini) din care am luat 2 sticle(42lei una) si a fost un fiasco (sam auzit totusi ca unii au avut mai mult noroc).
    Cred ca am scris despre toate astea la un moment dat.

    RăspundețiȘtergere
  7. @george te cred. asta zic si eu ca sunt vinuri si vinuri. in aceeasi gama de vinuri am baut sauvignon bun dar merlot oribil. nu trebuie condamnat un producator dupa un soi.

    o sa incerc mai multe de la el. chiar ma zgandara. pina acum nu m-am intalnit deloc nici cu budureasca nici cu origini. nici prin magazine nu prea i-am vazut.

    ce sa mai zic de rotenberg pe care nu l-am vazut nicaieri pina acum. e drept ca nici nu am alergat sa-l caut :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Am impresia ca vand doar prin vinexpert(cel putin online asa e), Budureasca adica.
    Iar pe Rotenberg l-am vazut la vindor(tot de online vorbesc.

    RăspundețiȘtergere
  9. He he, vinul e real, magazinul e virtual. E filosofic, rau:)

    RăspundețiȘtergere
  10. o sa iau un vin real de la real ca sa am ce bea diseara real, nu virtual :))

    RăspundețiȘtergere
  11. :))
    Apropos, cred ca la Real se gaseste feteasca regala de care vorbeam.

    RăspundețiȘtergere
  12. iti confirm diseara ca trec pe la afi in drum spre casa.

    RăspundețiȘtergere
  13. fume-ul de budureasca e ok, la banii aia eu o sa fac un mic stoc. Intr-adevar nu l-am vazut decit la vinexpert.
    rapsodul rotenberg se gaseste in metro, in functie de noroc; acu vreo 2 saptamani erau si merlot si rose, mai weekendul trecut nu mai era decit rose-ul... insa menestrelul doar in magazine de vinuri, e unul foarte bun in pipera langa salsamenterie, la etaj, merita incercat, au preturi bune. roze ceptura 45, caloian 19... nu am nici un interes, I'm just sharing, stiu ca mai treci si tu pe-acolo. zghihara tot de acolo am luat-o la 17 lei.

    RăspundețiȘtergere
  14. @dan merci de info. stai linistit ca eu am intrebat. asta nu-i reclama.

    stiu si eu magazinul ala de la etaj, o sa trec pe la ei cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
  15. eu am comandat cate un bax de de pe site-ul Rotenberg si m-au costat 299 de lei cu tot cu livrare (au ajuns azi). in plus am avut placuta surpriza sa fiu sunat direct de Dl Rotenberg sa ma felicite ca sunt primul client al magazinului lor online, recent deschis, si sa ma invite la o degustare la crama din Ceptura cand am vreme :))

    RăspundețiȘtergere
  16. @florin deci trebuie sa termini numaidecat cu regimul ala :))

    asta da ocazie, nu ?

    sa ne spui ce crezi de menestrel si rapsod.

    RăspundețiȘtergere
  17. tocmai am necinstit regimul cu o sticla de Menestrel (deschisa de my lovely wife in speranta ca e roze-ul ala de care i-am zis ca am citit ieri, and who am I to disagree? :)) si pot sa spun ca e misto spre foarte misto in zona asta de pret. as mai spune si chestii savante gen nas, post gust & co, dar nu cred ca ma pricep, asa ca mie imi aduce aminte de un gem de prune usor afumat, ceva piper si o aciditate medie, iar in rest e cat se poate de civilizat si placut omului si cred ca ar merge perfect cu niste chevre, da' chiar atat de mult nu pot totusi sa prihanesc regimul... :))

    RăspundețiȘtergere
  18. ah, si profit de ocazie ca traversam strada pe aici, prin blogul tau si imi permit sa recomand un vin frantuzesc absolut genial in categoria supermarket (Metro, adica), si anume Belleruche de la M. Chapoutier, un Cotes du Rhone cupaj de 80% Grenache si 20% Shiraz care la doar 35 de lei it's a steal si dupa umila mea parere de amator e printre cele mai bune vinuri (alaturi de Les Emirs de la Clos de St Thomas si de un Prosecco in sticla albastru cobalt) din cele tinute Metro in afara acvariului ala numit si moartea cardului :)))

    RăspundețiȘtergere
  19. @florin pai daca le recomanzi tre' sa le degust, nu? chiar ma bucur ca mai am cu cine schimba o impresie :)

    acu daca ai iesit din canoane pot sa-ti recomand si eu cate ceva dar sa-mi spui intai profilul : alb , rosu, sec, demisec, demidulce , dulce?

    aseara m-am imprietenit cu maiastru - tot rose! deci suntem in sezon , da :))

    voi pune post cu el probabil azi.

    RăspundețiȘtergere
  20. @dan aseara am luat caloian cabernet sauvignon de la real dar era 36 nu 19. tu tot cabernet ai gasit acolo?

    RăspundețiȘtergere
  21. din pacate n-am iesit din canoane, ci doar am calcat stramb aseara si acum fac penitente cu iaurt, da' recomandarile sunt cat se poate de bine venite, regardless the wine type :))

    RăspundețiȘtergere
  22. @Wineand..: cum sa dai 36 de lei pe CS Caloian? Ce an e?
    @dan: ce zghihara de 17 lei ai gasit tu si unde?

    RăspundețiȘtergere
  23. btw, Belleruche 2007 (adica exact asta de la Metro) a primit 88 de puncte de la Wine Spectator si 89 de la The Wine Advocate

    RăspundețiȘtergere
  24. @george e cs de 2008. eu paraca asa l-am vazut la raft. poate era alta eticheta in locul lui. oricum am cumparat multe chestii si nu am tinut cont cat e fiecare dar am plecat de acolo cu ideea ca atat e.

    RăspundețiȘtergere
  25. @florin pare promitator. deja weekendul mi se pare mai aproape :))

    ce gatim alaturi de vinul asta?

    RăspundețiȘtergere
  26. eu unul o sa gatesc niste confit de rata si niste muschi de vita la gratar, ceea ce iti dorsc si tie, ca ar merge perfect langa Belleruche :))

    RăspundețiȘtergere
  27. @Florin: atentie la punctele astea (eu unul am mai mare incredere in parerile celor de pe snooth). Am cazut si eu in manierism (in sensul in care punctez vinurile), dar pot sa spun ca uneori ceea ce degusta ei nu are legatura cu ce-i in raft. Vezi Koonunga Hill 2006 (care a primit 91 pct!!! de la WA).

    RăspundețiȘtergere
  28. mai bine te bazezi pe prieteni si vb serios aici.

    multe site-uri sunt platite sa faca astfel de punctaje favorabile.

    RăspundețiȘtergere
  29. ziceam doar asa, de puncte, ca tocmai ce am gasit niste referinte pe net, dar recomandarea mea e bazata pur si simplu pe cum mi se pare mie. putea sa aiba si 100 de puncte, ca daca nu-mi placea, nu-l recomandam :))

    RăspundețiȘtergere
  30. uite, spre exemplu n-am reusit sa ma inteleg cu somelierul de la un restaurant de 2 stele Michelin din Franta, ca eu ii ceream un vin catifelat, round si soft, dar in acelasi timp corpolent, iar el insista sa ma convinga cu niste taninoase si acidoase in ceru' gurii si se tot mira de ce i le trimit inapoi, ca probabil erau din alea cu reviews exceptionale.

    RăspundețiȘtergere
  31. @florin daca era francez si vinurile asisjderea, il banuiesc de "patrotism" tampit.

    mai poate fi o chestie. multi somelieri sunt platiti extra de producatori la numarul de dopuri/capisoane aduse.

    ai adus/vandut 100 de dopuri de X ai de la noi 500 de euro/un laptop/o excursie.

    RăspundețiȘtergere
  32. @florin d-aia ziceam cu prietenii :)

    RăspundețiȘtergere
  33. Oh, de unde atata eleganta sa poti refuza un vin. Mie, in ciuda scandalului, tot pe not de plata imi vin:) dar in Franta inca se tine steagul sus la nivelul asta.
    Si Florin are dreptate, ma indoiesc ca au inventat romanii bonusul pe dop. Apoi, somelierul e pasare rara in carciumile noastre.
    de obicei e doar un chelner, care crede, vorba lui corespondent, ca vinurile se impart in albe, rosii si Murfatlar:)

    RăspundețiȘtergere
  34. hehe, aveam vinul inclus intr-un pachet mai mare, degustation & co, iar baiatul s-a dat smecher ca stie el exact ce-mi place, si ca don't worry, daca nu ma nimereste, mai incearca pana iese ce trebuie. da' n-a iesit pana la urma si dupa a patra incercare i-am zis ok, asta e, bravo bre, si am baut ce mi-a dat, ca deja ma plictisisem :)

    RăspundețiȘtergere
  35. la restaurante cu stelute de cauciuc se cam obisnuieste sa aiba si o pasare d-asta :)

    in ro nu am fost la niciun restaurant cu somelier. am fost la evenimente cu somelier.

    e o chestie celebra care circula pe net , din ciclul chelnerul meu :

    - aveti nestea?
    - n-avem decat ursus.

    RăspundețiȘtergere
  36. carciuma unde am fost eu avea vreo patru, cinci somelieri (cam unul la doua mese), precum si un maître fromager :)

    RăspundețiȘtergere
  37. hmmm destul de ciudat. un somnelier castiga in franta cam 2500-3000 pe luna.

    era mare carciuma?

    RăspundețiȘtergere
  38. e vorba despre Le Mas Candille din Mougins, despre care am povestit putin pe blog in postul meu despre experienta dintr-o bucatarie cu 2 stele

    RăspundețiȘtergere
  39. si-avea dever mare sa tina atatea pasari rare? or fi fost niste ospatari mai de soi travestiti in sommelieri :))

    de fapt cine stie, coasta de azur, amenda cred ca e mare... se prea poate. se poate sa-i aduca numai cand gateste sefu al mare, cand are shou...

    RăspundețiȘtergere
  40. aveau vreo 12 mese, full non stop, iar amenda medie pe masa sarea lejer de 300e pe cuplu, asa ca sa nu-i plangem :))

    RăspundețiȘtergere