luni, 17 mai 2010

cartof copt de doua ori cu bacon, ardei gras si blue cheese


te avertizez, nu se face repede dar merita. combinatia cartof - blue cheese - ardei gras e inedita dar gustoasa. reteta pentru 4 cartofi e urmatoarea:

coace 2 ardei grasi si 4-5 felii de bacon la cuptor. curata ardeii de pielita, taie-i marunt cu satarul. taie marunt si baconul crocant.

coace cartoful cam o ora in cuptor la foc mediu. daca vrei sa reduci timpul de coacere, fierbe-l in apa fara sare cam 20 de minute.

cand e gata scoate-l din cuptor, taie-l pe mijloc si scoate miezul cu o lingura. amesteca miezul cu ardeii copti, baconul maruntit si cateva linguri de smantana.

toarna compozitia asta inapoi in coaja cartofului pe care nu ai curatat-o de tot de miez. pune o felie de blue cheese peste fiecare cartof. da la cuptor inca 5-10 minute pina se topeste branza.

ia-ti un merlot alaturi ca sa infrangi in lupta cu cartoful. pofta mare.

9 comentarii:

  1. asta mi-a placut mult. mai vreau :D

    RăspundețiȘtergere
  2. si noua :)... foarte bun! si mai stiu un grasan care a fost super happy

    RăspundețiȘtergere
  3. se vede ca iar a venit frigul :) peste tot, numai retete din astea hipercalorice, de zgribuleala.

    RăspundețiȘtergere
  4. daca ploua afara ce sa faci :))

    stai in casa si mananci...

    RăspundețiȘtergere
  5. si ce lupta! si dai si lupta! si m-as mai lupta de vreo cateva ori cu cartoful asta impanat cu de toate!:D

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place ca se pot face multe combinatii pe
    aceeasi tema.
    Mai ramane sa aprind focul in semineu si sa cumpat Merlot :)
    Daca continua figul si ploaia,ii fac sambata seara.

    RăspundețiȘtergere
  7. prognoza e nasola asa ca poti sa te apuci de treaba:))

    combinatii cu cartof sunt f multe asa ca experimenteaza si da-ne de stire.

    RăspundețiȘtergere
  8. data viitoare il impanam cu altceva, anonimo... :))

    RăspundețiȘtergere
  9. mmmm,chiar e frig afara!sunt o sugestie in ton...

    RăspundețiȘtergere