joi, 27 mai 2010

salata calda de broccoli


pentru o cina gata in 10 minute. da, stiu, e fara carne dar seara merge.

fierbe cartofii in apa fara sare. daca ii iei mici, doar ii tai in doua. cand sunt moi, arunca si broccoli peste si opareste-l putin(3-4 minute). scurge de apa cartofii si broccoli.

intr-un castron pune ulei de masline extravirgin, stoarce 2-3 catei de usturoi peste si presara sare de mare. amesteca bine pina devine un sos.

arunca cartofii si broccoli peste sos, pune un capac la bol (sau folie stretch) si amesteca totul energic.

serveste cu paine prajita si un pahar de riesling bine racit.

6 comentarii:

  1. suna grozav combinatia!dar ce zici sa adaugi niste anchovies si ceva chili?merge si mai bine cu vinul!
    http://alison-trials.blogspot.com/2010/03/salata-calda-de-cartofi-si-broccoli.html

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca ar merge de minune.

    dar as reduce usturoiul ca eu pun f mult :))

    arata f bine si ai tai. cred ca o sa-i incerc cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi pun si eu o portie, dar renunt la felia de paine. Cica sunt la dieta :))

    RăspundețiȘtergere
  4. atunci fa-ti un airan alaturi (iaurt napolact de oaie, sare si apa - amestecat in blender) sa se mai duca iutimea de la usturoi :))

    RăspundețiȘtergere
  5. si gustul e pe masura. doar ca eu pun atat usturoi incat sperii vecinii :))

    RăspundețiȘtergere