joi, 13 mai 2010

merlot rapsod ceptura rotenberg 2008

hypermarket, 19 lei. de la rotenberg, doc-cmd dealu mare , nefiltrat. sau ma rog, trecut prin mai putine filtrari.

culoare rosie-violacee, plina, dar nu murdara. nas frumos de fructe de padure si scortisoara as zice eu. 

gust rotund, plin (il ajuta faptul ca e nefiltrat) cu arome de fructe de padure si dulapul bunicii cu condimente. usor molatec si o nota de dulce pe final, nu se termina scurt. 

un merlot reusit sub 20 de lei.

8 comentarii:

  1. neobisnuita - sa nu-i zic naiva - eticheta. dar dopul de pluta ma convinge ca merita incercat vinul asta.mai ales ca merlot-ul e unul dintre favoritele mele - ai incercat kekfrankos-ul unguresc?

    RăspundețiȘtergere
  2. kekfrankos n-am gustat inca dar o sa-l caut. merlotul cu pricina e bun merita incercat.

    intr-adevar nici eu nu-s fanul stilului asta. ce pot sa-ti spun e ca se integreaza in gamele lor care-s toate pe acelasi stil.

    avand in vedere ca e o podgorie mai mica cu vinuri scumpe si putine as fi sugerat calitatea altfel decat asa, naiv si pictoricesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. uite aici povestea etichetei Rapsod, care mie unul mi se pare cam cel mai bun vin de pe raft in categoria respectiva de pret (btw, comandat direct de la ei e 100 de lei cutia de 6 sticle, livrata frumos la usa), chiar am fost mai impresionat decat de Menestrel, care e dublu ca pret (pe cele din gama de sus n-am apucat inca sa le testez)

    RăspundețiȘtergere
  4. vinul e bun cum am si zis. nu zic cel mai sau cea mai pentru ca nu am o imagine de ansamblu a pietei.

    eticheta in afara de tipatoare, nu comunica nimic. arta e arta, packagingul e packaging.

    fata in iarba a lui grigorescu e un tablou reusit insa e o eticheta banala, urata, stearsa pt un vin de jidvei.

    iti dau un exemplu de eticheta din zilele noastre executata nu mai departe de chisnau, care merge pe aceasi idee si pozitionare ca si rapsodul nostru. uite aici: fautor

    RăspundețiȘtergere
  5. eu l-am comparat cu tot ce am baut eu pana acum in categoria respectiva, nu cu intreaga piata. cat despre eticheta, eu n-am zis ca e vreo opera de arta, ci doar am pus un link catre povestea din spatele ei. mie unul imi place, dar nu cat s-o iau acasa si s-o pun in rama, iar de facut treaba cred ca si-o face, mai ales la cum arata rafturile noastre de vin acum :)

    RăspundețiȘtergere
  6. pai eticheta a fost facuta de un pictor ca o pictura. de aici pozitia mea.


    eu zic ca vinul e mult mai bun decat eticheta. asta inseamna ca ambalajul nu sustine cu aceasi putere produsul. e cam ceea ce zice si fatduck.

    dar ma rog, d-asta suntem aici, sa ne dam cu parerea :)

    mai din lada aia:))?

    RăspundețiȘtergere
  7. mai am, mai am, ca n-am dat cep decat la o sticla, de curiozitate, then back to my no shpritz diet pentru inca vreo cateva saptamani :))

    RăspundețiȘtergere
  8. am inteles. aplici maturarea in sticla :)

    RăspundețiȘtergere