vineri, 14 ianuarie 2011

paste cu pomodori secchi si carne de porc


cu toate ca sunt usor de facut, putina lume face pastele asa cum ar trebui: fierte cat sa se inmoaie pasta dar fara a se inmuia prea tare si cu sos cat sa acopere bine pastele dar fara ca sa balteasca in el. 

cele de mai sus le faci cam asa: 
- pune apa cu putina sare la fiert si cand incepe sa bolboroseasca arunci pastele inauntru. deobicei trebuie sa respecti instructiunile de pe ambalaj(pentru al dente). 
- intr-o lingura de ulei caleste 2-3 minute carne de porc taiata marunt, de cutit. cand si-a schimbat culoarea adauga cateva pomodori secchi/rosii uscate, doi catei de usturoi tocati marunt si patru cinci linguri de smantana. trage tigaia de pe foc. 
- dupa ce ai scurs bine pastele de apa, rastoarna-le peste sosul din tigaie si amesteca bine. in farfurie putin patrunjel proaspat tocat face diferenta. 

daca ai si un pahar de cabernet sauvignon bun alaturi, nu ai cum sa nu fii multumit. pofta mare.


4 comentarii:

  1. poate d'aia sunt asa de raspandite in toata lumea:)

    RăspundețiȘtergere
  2. ba pardon, mie chiar imi place sa se balaceasca in sos :)'Amo, amo, il sugo sulla pasta, finche non è finito non saprò mai dire basta', vorba lu' nenea Alex Britti :)

    RăspundețiȘtergere
  3. gusturile nu se discuta. d'aia exista si pizza cu blat gros, chiar si in italia.

    RăspundețiȘtergere