vineri, 21 ianuarie 2011

cutite obisnuite

cu prilejul discutiilor despre pret, calitate, pasiuni, prietenul meu G m-a provocat sa fac un review cinstit unui set de cutie obisnuite, comparativ cu ce obisnuiesc eu sa cumpar. setul propus de el a fost asta:


si a fost ales deoarece contine un cutit similar cu chroma haiku h07 pe care l-am cumparat acum aproape un an, si de care sunt foarte multumit. cutitul japonez a costat 100 de euro cu tot cu taxe postale. are maner usor din lemn de bambus si lama grea, serioasa. in aparoape un an nu l-am ascutit niciodata, si nici nu pare sa aiba nevoie. 

toate cinci cutitele de mai sus costa cca 15 euro la mini-mall. un weekend intreg am gatit folosind numai cutitele astea. manerul este din plastic, gol pe mijloc si foarte usor. l-ai fi vrut mai greu pentru incredere. lama este mai subtire insa spre mirarea mea este foarte bine ascutita. 

pot sa spun ca am gatit tot weekendul cu ele si culmea e ca nu am simtit deloc nevoia sa folosesc alte cutite. ce mi-a placut foarte mult a fost pozitia mainii pe maner


care nu atinge suprafata pe care toci legume spre exemplu. multumit de ele? pot sa afirm ca da. intrebarea care ramane insa dupa acest weekend este daca si peste un an, aceste cutite vor mai fi functionale.

deci cu 3 euro de cutit faci aceiasi treaba ca si cu un cutit de 100 de euro. ce primesti in plus de 97 de euro? garantia ca vei folosi acest cutit si peste 15 ani, un acel "ceva" cand il tii in mana, care iti sugereaza calitate precum si niste povesti frumoase pe marginea sabiilor de japonezi cu maner din bambus care iti gadila vanitatea :)

oare merita?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu