miercuri, 15 august 2012

frigarui de curcan


ceapa, carne, dovlecel, vanata si ceapa carne, dovlecel, vanata .... te-ai prins cum merge treaba pentru niste frigarui meseriase. cele de-aseara cu carne de curcan.

carnea a iesit superfrageda, si zemoasa - am folosit pulpa dezosata. vinetele s-au cam uscat asa ca data viitoare nu le mai includ in combinatie. ceapa, dovlecelul si ardeii sunt geniale facutea asa. 


am condimentat totul cu sare si cu un amestec de condimente japonez numit togarashi - chili, ghimbir măcinat, piper sichuan, seminţe de susan negru, seminţe de susan, alge şi coajă de portocală- de la magazinul de mirodenii.


amestecul de mirodenii e picant asa ca ar fi bine sa ai alaturi un vin alb sec, usor si bine racit. pofta buna.

4 comentarii:

  1. Yummmiiiiiiiiiii!!!!!!!! si eu vreau :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am invatzat de curind, dintr-o retzeta frantzuzeasca, trucul cu vinetele, fie ele in cuptor, fie pe frigarui (in cuptor am incercat, functzioneaza perfect, la frigarui pot doar sa sper ca se aplica identic. Sau nu, e de incercat).
    Deci, pui alelalte in ce odine vrei, dar adaogi la frigarui si felii de roshii zemoase, care sa flancheze felia de vinata (care a stat nitzel cu sare in prealabil si a fost si unsa cu putzin ulei) DE AMBELE partzi. Deci, x+y+z+roshie+vinata+roshie+ ce mai vrei, sau reiei. Sa ne spui daca iese, te rog.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. s-ar putea sa functioneze cu rosii si unse cu ulei. data viitoare asa le fac.

      evit sa ung cu ulei atunci cand folosesc un gratar de fonta pe aragaz pentru ca uleiul se arde repede si incepe sa fumege. daca fac gratar outdoor cu carbuni atunci le ung din belsug.

      te anunt data viitoare:)

      Ștergere
  3. super-imbietoare tepusele tale colorate si cu coada in forma de verigheta!asezonare yummm!:)

    RăspundețiȘtergere