miercuri, 30 martie 2011

berndorf santoku, cutit de paine, cutitul bucatarului si cutit de legume.


berndorf, e o firma austriaca care fabrica in principal tacamuri de masa si in secundar cutite. sunt cutitele cu cel mai bun raport calitate/pret din panoplia mea de cutite. le am de mai bine de 6 luni si pot sa va spun ca sunt facute din otel de calitate, zdravene, cu o greutate buna si maner ergonomic. 
taie foarte bine si nu necesita ascutire frecventa. nu se pateaza usor de la apa. insa cel mai tare atu al lor este pretul. practic sunt cutite din clasa celor de 70-100 de euro la un pret de 20 de euro(15 euro la reducere in outlet-ul din parndorf).


cutit de paine

cutitul bucatarului&cutit de legume

8 comentarii:

  1. mi ar trebui si mie un cutit ca primul, de unde l-ai cumparat si cand, ca pretul e mai mult decat acceptabil; am vazut si eu in Ikea ceva asemanator dar e foarte scump, nu mi-l pot permite. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. ana, l-am cumparat din outlet-ul parndorf. ai aici adresa:http://www.designer-outlet-parndorf.at/

    RăspundețiȘtergere
  3. george_cafea@yahoo.com sau 0762002024 e adresa si nr. tipului care vinde seria completa cu etichetele de vin din 1942.
    ......
    faine cutite ... daca as fi amic cu jack the ripper. ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. vezi, cine circula prin Europa cu masina, gaseste! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cutitele elvetiene Victorinox sunt in aceeasi categorie - un excelent raport calitate-pret. Sunt cutitele preferate ale celor din America's Test Kitchen, iar oamenii aia stiu ce spun :) Pana la urma, cel mai bun cutit e cel pe care il simti tu cel mai bine in mana. Eu, de pilda, nu ma pot obisnui deloc cu Global, din cauza manerului atipic, desi sunt ultra-laudate peste tot.
    Excelent blog, mai trec pe aici!

    RăspundețiȘtergere
  6. multumesc pt aprecieri. si mie-mi place victorinox :)

    global mi se par si mie un pic cam flashy, cam de scena asa, dar ma rog fiecare cum se sinte bine, cum bine zici. important e sa fie ascutit. orice cutit ai avea, daca-l folosesti intens se va toci. nimic nu-i mai periculos decat un cutit tocit.

    e bine sa te documentezi cu parerile altora si sa judeci prin primsa ta. pe curand :)

    RăspundețiȘtergere