sâmbătă, 2 octombrie 2010

bruschette cu hribi si salata


hribi/porcini sunt printre cele mai gustoase ciuperci. sunt cele mai apropiate la gust de trufe si romania e mare producatoare de astfel de ciuperci. majoritatea pleaca la export in italia. eu am gasit o caserola la auchan la pretul de 20 de lei. poti sa le faci asa:

taie hribi cat un catel de usturoi si caleste-i 2-3 minute intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline extravirgin. pe final adauga sare si 2-3 catei de usturoi taiati cat de marunt si mai caleste-le un minut. pt finish am folosit putin ulei cu aroma de trufe(de la salsamenteria) dar nu e obligatoriu. trage ciupercile deoparte si perpeleste in aceeasi tigaie si 2-3 felii de paine.

separat fa o salata din rosii, salata verde, avocado, hribi stropita din belsug cu un dressing simplu (3 parti ulei de masline extravigin, 1 parte aceto balsamico, sare, piper). 

pofta buna.

9 comentarii:

  1. au si la Carrefour, cam la acelasi pret :)

    RăspundețiȘtergere
  2. salsamenteria mai exista? s-au mutat in alta parte cumva?

    RăspundețiȘtergere
  3. cind ma gindesc ce mai culegeam hribi in copilarie,cresteau sub tufele de trandafiri din curte,mereu mi-au placut!

    RăspundețiȘtergere
  4. @florin e bine de stiut. eu nu prea le-am vazut crude, mai mult la pungi, deshidratate.

    @dan salsamenteria e in curs de a redeschide 300 de metri mai la vale spre mega image dar pe partea cealalta. au pus bannere. eu uleiul il luasem mai demult.

    @alison esti norocoasa. la mine in baragan nu cresteau decat d-astea normale, nuami dupa ploaie. dar nu erau asa gustoase ca hribi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am incercat deja reteta, a iesit bine numai ca, am folosit hribi proaspeti de la piata si i-am tinut mai mult in tigaie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Hribii,carnosi,dulci amarui,cu gust de padure,
    frunze,muschi, coaja de fag si stejar,sunt
    alaturi de galbiori,prferatii mei.
    Gatiti asa ,simplu,ne destainuie adevarata lor
    poveste.
    In copilarie mergem cu ai mei, in padure.Punem
    cortul si 2-3 zile culegeam ciuperci.
    Ajunsi acasa,camara se umplea de borcane cu ciuperci ,zacusca cu ciuperci si sfori cu ciuperci uscate,din care mama facea
    iarna o ciorba minunata.

    RăspundețiȘtergere
  7. @marcel si eu tot proaspeti am folosit :), uscati nu am folosit inca niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  8. @lia la mine in baragan nu cresteau decat salcami :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Restaurant si Magazin Salsamenteria
    Adresa: Bdul Pipera nr.55 (fost sos. Pipera-Tunari)
    vis a vis de Biserica, Pipera
    http://salsamenteria.ro

    RăspundețiȘtergere