joi, 23 septembrie 2010

tagliatelle quattro formaggi


zeci de variante, zeci de retete, zeci de combinatii, acelasi principiu: un sos pe baza de unt si smantana, o branza bine uscata (parmezan) de ras pe deasupra, o branza cu gust puternic(gorgonzola, bleu) , o branza cremoasa-moale(mozzarella) si una care se topeste bine (emmenthaler). restul e inspiratie si experienta dobandita in fata tigaii. 

pune pastele in apa sarata care deja fierbe. cand sunt gata opreste focul si lasa-le deoparte sa se mai "umfle". 

intre timp intr-o tigaie pune 30g unt, 100g de smantana lichida, si branzeturile taiate marunt: mozzarella, gorgonzola si emmenthaler, cate 50 de grame fiecare. ai grija ca focul sa fie cat mai mic, branzeturile se topesc greu. daca te tin nervii poti sa faci treaba folosind metoda bain-marie ca sa nu "lipesti" sosul, insa eu folosesc metoda "trage de pe foc" :))

cand sosul e cremos, moale toarna in tigaie pastele scurse bine de apa. amesteca bine si portioneaza in farfurii. presara deasupra parmezanul ras.

poti sa ai la masa si un vin alb si un vin rosu, dat fiind complexitatea sosului insa cu rugamintea sa fie cat mai seci .

pofta mare.

11 comentarii:

  1. asta trebuie incercata. mereu mi-au placut pastele quattro formaggi. iar cand citesc reteta, aici la tine, pare si mai simplu..:))

    RăspundețiȘtergere
  2. ufff, daca le-ar place si vecinilor mei de apartament - asa osa mananc singura o oala intreaga!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Paste + Branzeturi = Moartea dietei = Paradis !

    :) :) :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @violeta după ce le faci îţi va părea şi mai simplu.

    RăspundețiȘtergere
  5. @zână cine ştie, poate îi converteşti :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @lia din când în când merge şi în paradis :) dacă nu le mănânci seara ci la prânz e şi mai bine. Iar dacă faci şi nişte mişcare pt compensare ai scăpat :)

    RăspundețiȘtergere
  7. In 2 cuvinte, ex-clus! ma chinui de ceva timp la chestia asta si m-am lasat pagubasa :)n-ai cu cine ...:)

    RăspundețiȘtergere
  8. ma impotmolesc in treaba cu mirosul de branza topita ... cica li se apleaca de la el. da' pizza mananca cu 2 guri fiecare. fitzosi...

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro

    RăspundețiȘtergere
  10. @zana incearca cu un vin foarte sec alaturi. face minuni :))

    RăspundețiȘtergere