vineri, 23 aprilie 2010

budinca cu leftovers


deschizi frigiderul: multe ingrediente care parca nu se leaga intre ele. ai si d'aia ai si d'aia dar nu te poti hotari la nimic. n-ai idei, n-ai inspiratie, esti blocat!

fa o budinca cu-de-toate uite asa(pentru 6 persoane):

- caleste o ceapa cu carnea de la 3 carnati desfacuti de pielita (carne tocata/piept de pui/sau orice alta carne pe care o toci marunt de cutit) si o mana de ciuperci. stinge focul, trage deoparte.

- taie crutoane de paine pana umplii fundul unei tavi.

- taie 3-4 rosii marunt, arunca-le peste paine. arunca in tava si tot ce ai cailit in tigaie. imprastie uniform.

- rade 300 de grame de cascacaval in tava

- intr-un castron mare sparge 10 oua, si amesteca-le cu 300 de grame de lapte si 2 linguri mari de smantana. potriveste de sare si piper. toarna uniform in tava.

- orice ingredient de mai sus se poate inlocui cu ce ai prin frigider, obligatorii ar fi: crutoanele, cascavalul si oul cu smantana.

- da la cuptor cam 25 de minute sau pina cand face o crusta frumoasa.

alatura un vin rosu, corpolent care sa-ti stranga un pic gura dupa ce-l bei.

respira.

te simti inspirat acum, ai chef de discutii. puteai sa mai faci si nu-stiu-ce cu ce aveai in frigider dar nu ti-a venit ideea...

11 comentarii:

  1. Buna asta. Are si sotia mea o reteta asemanatoare, cu ce ramane dupa gatitul de la o masa in familie. Iese un soi de budinca care orice ai pune in ea are gust de pizza:)
    Nimic nu se pierde, totul se transforma, nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. @george bai fix asa e. chair vorbeam azi cu corina si imi spunea ca pe vremuri la hotel bradu in poiana ii serveau chestia asta pe post de pizza , probabil imediat dupa revolutie :))

    iti dai seama ce remeber the time a fost:))...

    RăspundețiȘtergere
  3. O da, era vremea cu testoasele ninja, pe cand nimeni nu stia ce-i aia pizza si toti faceau ce credeau ei ca este: budinci, omlete, etc

    RăspundețiȘtergere
  4. @george ma intreb oare ce zicea un strain care venea in romania anilor 90 sa manance la un restaurant?

    RăspundețiȘtergere
  5. si daca n-o mananci pe toata, ai a doua zi leftovers din budinca de leftovers, cu care... sa zica altu'.

    RăspundețiȘtergere
  6. Trebuie sa recunosc ca mie mi-a placut budinca si sincer nu prea sunt fan de mancaruri de-astea reciclate. Eu mananc o data si arunc tot ce ramane. Stiu, urat din partea mea, dar asa sunt eu. Bravo testosule, m-ai convins sa incerc de acum inainte leftovers.

    RăspundețiȘtergere
  7. @dan te hranesti la pranz dupa ce in prealabil ai incalzit-o la microunde. eu asa fac, nu stiu cum fac altii...

    RăspundețiȘtergere
  8. excelenta ideea cu crutoanele de paine. multumim frumos.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am facut si eu reteta acasa..foarte simpla si gustoasa:)

    RăspundețiȘtergere