joi, 15 aprilie 2010

cannelloni di carne


si lasagna sperie pe multa lume. nu e deloc asa, sunt f simple de facut. trebuie sa folosesti mai multe ingrediente care se gatesc si probabil de aia pare mai complicat. ai nevoie de: ragu, sos bechamel, parmezan/pecorino/provolone.

ragu - taie marunt 2 cepe si 2 morcovi. caleste in tigaie pina ceapa devine sticloasa. adauga farmitand cu mana 500 de grame de carne tocata (preferabil amestec de porc cu vita). un pahar de vin alb, sare si piper. cand carnea s-a calit adauga 3-400 de grame de pasta de rosii (eu iau mutti) din aia mai lichida. lasa sa scada 40 de minute. pe masura ce scade mai completeaza cu pasta de tomate si putin vin cat sa nu se lipeasca(ragu il folosesti si la lasagna).

bechamel - caleste 100 de grame de unt in tigaie cu 50 de grame de faina amestecand in continuu la foc mic sa nu faca cocoloase (presara faina printr-o strecuratoare). cand s-a legat, dilueaza treptat cu 500 de grame de lapte. la sfarsit trebuie sa fie ca o miere groasa. daca e prea subtire mai presara putina faina amestecand mereu. opreste focul si lasa pe aragaz la cald. daca are cocoloase strecoara compozitia la final printr-o strecuratoare, pasand cu lingura.

acum vine partea in care te bagi cu mainile pina la cot in mincare. pune un strat de sos bechamel in tava si un strat de cannelloni umpluti cu ragu (eu folosesc forme de aluminiu de la metro, pe care o pun in tava, de lene sa nu spal tava). ca sa umplu cannelloni am folosit o punga taiata intr-un colt.

peste cannelloni pune bechamel pina se acopera apoi presara parmezan/pecorino/provolone ras.

da la cuptorul deja incins 20 de minute la foc moderat.

acum urmeaza partea cea mai importanta: un pahar de vin rosu , corpolent, puternic. eu am baut cabernet sauvignon arezan. superb!

2 comentarii:

  1. numai o sugestie de la mine pentru o Lasagne exclusivä ( asta sä nu insemne cä a ta nu este regeascä )Pune in Bechamel si Brinzä ( merge si din aia topitä )asta iti dä posibilitatea sä scoti Ragout mai mult in Relief ( Brinza ii ascunde mult din Aromä.Si fä Aluatul singur.. se meritä . Merge tot asa de repede ca si la Pasta

    RăspundețiȘtergere
  2. inca n-am avut curaj sa fac cannelloni.o sa incerc cu branza.

    RăspundețiȘtergere