miercuri, 21 aprilie 2010

bagheta cu mascarpone, svaiter si pomodori secchi


gustare rapida de dimineata. pune in robot 2 linguri de mascarpone/creme fraiche, 1 felie mare de svaiter si 5-6 rosii uscate.

gaureste bagheta si umplele cu crema de mai sus. merg insotite cu un pahar de airan.

airanul se face f simplu asa: pune in robot 4 linguri mari de iaurt (preferabil de oaie sau capra , napolact spre ex) si o cana de apa. potriveste de sare si menta. daca-ti place mai gros mai redu apa.


update:  cred ca s-ar potrivi mai bine o branza mai puternic aromata, de capra spre ex. sau amestec de branzeturi. 

6 comentarii:

  1. de obicei mascarponele se utilizeaza singur sau in combinatie cu parmiggiano reggiano, fara brinza,...dar dam larg creatiei si pasiunii!bravo,mada!

    RăspundețiȘtergere
  2. la noi in romania exista tendinta de a amesteca gusturile, si se pierde din quintesenta...personal, prefer clasicul, dar devin curioasa si la nouvelle cousine!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. @anonim merci frumos. sa experimentam si alte "obiceiuri", nu?

    RăspundețiȘtergere
  4. @giglio211 la noi in romania sau la noi in torino :) stiu ca italienii sunt mai reticenti la schimbari in bucatarie dar poti sa incerci cu incredere si chestii noi, s-ar putea sa-ti placa :)

    RăspundețiȘtergere
  5. ok,eu sint pentru globalizare...ma refer in bucatarie.mi-a dat blogul o prietena de-a ta...pt. mine e ca o sora...e din piatra-neamt, nu fac nume...pt. privacy
    cit despre bucatarie, daca vrei sa faci schimb de experiente, iti dau si eu un blog al unui prieten vechi de al meu, insa cred ca el merge pe traditional romanesc...

    RăspundețiȘtergere
  6. @giglio211 salut pietricica :) stiu de cine zici.

    pune linkul aici pls.

    merci frumos.

    RăspundețiȘtergere