marți, 28 decembrie 2010

rosii umplute


superbune si usor de facut. potrivite si pentru o petrecere pentru ca le poti baga la cuptor cu 45 de minute inainte de masa.

pentru sase rosii umplute fa asa:
- taie capac la rosii si scobeste-le inauntru cu o lingura, fara sa tai peretii rosiei. pune miezul intr-o strecuratoare si-l lasa-l sa se scurga de zeama. sareaza rosiile golite si aseza-le cu fata in jos sa se scurga bine.
- caleste o ceapa mare in ulei de masline pina devine sticloasa.
- intr-un castron mare amesteca ceapa calita, miezul de rosii tocat de cutit, trei carnati de porc(pot fi si afumati) decojiti de mat, miezul de la o felie mare de paine, si trei rosii uscate tocate.
- condimenteaza cu doi catei de usturoi, rozmarin, cimbru, ulei de masline, putin ardei iute tocat si sare.
- umple rosiile cu pasta obtinuta, pune-le capacul si aseaza-le pe o tava cu hartie de copt. la cuptor trebuie sa stea 45-50 de minute.

cum in perioada asta carnati avem din belsug reteta e mai mult decat binevenita. daca n-ar fi fost perioada asta cu siguranta as fi folosit carne tocata de miel.

alaturi ar fi potrivit un pahar generos de cabernet sauvignon. pofta buna.

2 comentarii:

  1. sa incerci si varianta in care tocatura e obtinuta din friptura de porc/vita/amestec facuta la cuptor. succes garantat - se combina meseriash cu dulceata rosiei:)

    RăspundețiȘtergere
  2. mai ales ca dupa sarbatori raman tot felul de carneturi :)

    RăspundețiȘtergere