miercuri, 30 mai 2012

nu dati banii pe prostii, luati bomboane la copii

  


adicatelea vinuri pe care nu merita sa-ti cheltuiesti banii. va marturisesc ca inca inainte de a le cumpara le banuiam a nu fi tocmai prietenoase cu papila, insa ambitia de a descoperi un chilipir in fiesce categorie ma racaie sa incerc tot felul de minunatii. eh, daca tot am aruncat banii la chiuveta, va zic si voua ce si cum, macar sa aruncati banii pe altceva, nu pe astea :)) 

prosecco carafa - 10.5%, 12g zahar/litru - mult prea dulce pentru gustul meu, plus un postgust ciudat metalic. ceva intre 25-30 de lei, nu-mi amintesc exact. luat parca de la dolcerie veneziane



pinot noir 2009 burgogne, raoul clerget selection - 12.5% nas frumos, fructat, promitator, insa dezamagitor pe papila. in gura e apos, sters de parca ar fi vin cu apa. dezamagire livrata de  kaufland. pretul l-am uitat...




vin spumant rose sec, zarea - diamond collection. rest de zahar destul de mare, aciditate mica, usor vulgar. final metalic. 32 de lei aruncati


chardonnay lodez, 13% , probabil vin de masa de provenienta franta - languedoc cel mai probabil de la jean jean. ieftin si prost, probabil vin exclusiv kaufland. n-are defecte majore insa nu are niciun atribut pe care sa vi-l comunic. 


cupaj de 50% viura, 35% muscat y 15% sauvignon blanc, muviedro - spania. imbatranit fortat in magazin sau in depozitele kauflant. e un vin rascopt pe care trebuie sa-l eviti. notele amare domina totul. a mers direct la chiuveta. 



sauvignon 2010, loison d'or - indicatie geografica prahecq, franta. daca-mi aduc aminte bine, e luat din mega image sau....kaufland... :)
alt caz perfect de vin rascopt in magazin. a ajuns la chiuveta, ca si colegul lui de mai sus. 


chardonnay mancura 2011, 13.5%, din valea centrala, chile. ei,  uite un vin proaspat ai sa zici! asta trebuie sa fie bun. si poate ca ar fi fost daca nu-i dadeau cu chipsuri de lemn numai cat sa-i alunge toata prosmetimea din gust. n-as zice ca are un defect insa gustul de lemn atat de pregnant n-are ce cauta la un vin proaspat. plus un rest de zahar cam mare. in fine, de ocolit. de la kaufland.



vernaccia di sangimignano 2009, 12.5%, cecchi. aciditate buna, fara zahar rezidual insa note sterse de vreme sau de raft... probabil ca acum un an-doi ar fi fost un vin foarte bun. acum insa e "mort". 7 euro, esselunga, milano.(si supermarketurile lor sunt la fel de grijulii cu vinurile :)))) )


vernaccia di sangimignano 2009, 12.5%, bon acchi . mort la raft, fie-i tarana usoara. 5 euro, carrefour, milano


in concluzie, va recomand cu caldura sa nu cumparati de la supermarket decat vinuri din anul in curs daca va simtiti ghinionisti, asa ca mine, si ani mai vechi daca va simtiti foarte norocosi. succes :)

6 comentarii:

  1. hei,de ce chiuveta,la gatit nu merg?:)

    RăspundețiȘtergere
  2. de ciuda si de nervi :))
    unele au mai mers si la gatit insa primul impuls e sa le arunc.

    RăspundețiȘtergere
  3. E un sport, cu oarece riscuri:) Cand ai o serie din asta te gandesti ca mai bine dadeai 50 de euro pe o sticla buna, de producator ilustru, ca suma astora mici, multe si proaste tot acolo ajunge...

    RăspundețiȘtergere
  4. asa e george, dar ce faci cu ambitia aia de a gasi vinul ala bun si ieftin? :)))

    si mai e o treaba, acum le vezi pe toate la un loc si tragi o concluzie insa cand cumperi prima sticla nu gandesti asa :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de asta e bun un cazan pentru distilare la casa omului. :)

      Ștergere
    2. pfiuuu, numai de distilare nu ma mai apucasem :))

      Ștergere