miercuri, 27 iulie 2011

belleruche cotes du rhone 2007, m.chapoutier

cupaj de grenache si syrah, primit de la florin la ultimul gratar executat impreuna. va anunt cu regret ca vinul se gasea la metro(cca 30 de lei) pana mai ieri-alaltaieri, dar se pare ca importatorul nu-l mai importa. e posibil ca metro sa mai aiba ceva pe stoc in functie de cum s-a vandut in fiecare magazin in parte. 

desi entry-level in gama celebrului producator francez, vinul m-a surprins placut prin antiteza cu traditia franceza. e mai degraba vinificat in stilul lumii noi, cu note de cirese si zmeura, cu tanini moi si aciditate medie. finish placut cu note subtile de lemn si condimente care nu zgarie pe gat. nu stiu unde au pitit cei 14.5% alcool pentru ca zau ca nu-i simti(pana incerci sa te ridici de pe scaun :))) ). 

una peste alta va recomand un cotes du rhone modern, numai bun la acest pret. 


ps  - daca stie careva alta sursa in afara de metro il rog frumos sa lase un comentariu.


11 comentarii:

  1. am gasit eu niste surse pe net, cu livrare si in Ro. ne bagam la o comanda mai serioasa? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Importatorul Chapoutier in Romania este Le Manoir Commtesse du Barry. Ei aduc mare parte din vinurile de la Metro. Incearca la unul din magazinele lor de langa Hilton sau de la Mall Baneasa. S-ar putea sa difere putin pretul dar astea sunt singurele locuri unde ai mai putea gasi cred. Eu iti recomand sa mergi pe Episcopiei langa Hilton unde au deschis si un wine-bar si mai poti incerca si alte vinuri la pahar inainte sa le cumperi. Sper sa gasesti ceea ce cauti.

    RăspundețiȘtergere
  3. vis-a-vis de vin eu cred ca are o tipicitate de Cotes du rhone si Grenache-ul predominant cu aromele de fructe rosii te-a facut sa crezi ca e in antiteza cu traditia franceza. Acum depinde la ce traditie te referi tu.

    RăspundețiȘtergere
  4. @florin stai sa incercam la comtesse du barry ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. @fromgrapestowine multam pentru info, voi verifica si daca gasesc o sa anunt doritorii.
    legat de vin, nu aromele de fructe pronuntate m-au facut sa ma gandesc la lumea noua ci faptul ca un vin de 14.5% alcool lasa impresia de light, fresh spre deosebire de traditia frantuzeasca de a face vinuri rosii mai corpolente, mai barbatesti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Comtesse du Barry au butic in mallul de la Baneasa, la et 1, dar m-ar mira sa aiba vinul asta, sau, daca-l au, m-ar mira sa fie sub 100 de lei la ce scoruri sunt pe acolo...

    RăspundețiȘtergere
  7. o sa trec maine p-acolo sa vaz care-i treaba si te anunt

    RăspundețiȘtergere
  8. am trecut eu azi si au, dar doar din 2008, nu si din 2007 ,si la 47 de lei, ceea ce nu e chiar asa de rau, dar se putea si mai bine, tinand cont ca la Metor costa cam 35 de lei. uite aici
    niste pareri despre 2008

    RăspundețiȘtergere
  9. da, chiar se putea mai bine tinand cont ca sunt importatori dar ma rog, nu e asa grava treaba:)

    maine o sa degustam un cupaj de cabernet, merlot si feteasca lansat miercuri seara la charme. vinul va fi vandut in noua gama 3 hectare sable noble.

    despre lansare aici: http://vinul.ro/razvan-macici-recrutat-de-divizia-premium-murfatlar.html

    RăspundețiȘtergere
  10. poate tu, ca eu am intrat pe mana lui Ema :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Ma bucur sa aud asta. Il degustam alta data atunci. Iti tin pumnii!

    RăspundețiȘtergere