marți, 26 iulie 2011

tagliatelle aglio, olio e peperoncino con gamberi

pe principiul repede, simplu si foooarte bun, aseara am executat in 10 minute pastele astea minunate. le-am stropit cu un pahar rece de frizzante asa cat sa fac in ciuda usturoiului de pe cerul gurii. buuuhahaha:))

pastele cu usturoi, ulei de masline si ardei iute sunt in italia cam ce e mamaliga cu branza in romania: un fel simplu, nesofisticat pe care n-ai voie sa-l gresesti. nu sunt putine insa restaurantele care dau gres si la chestiile astea simple asa ca va zic in doua vorbe cum le fac eu, in varianta cu paste tagliatelle si niscaiva creveti alaturi. pofta buna.

ingrediente:
pentru 2 persoane. timp de gatire: 10 minute.
- 200g paste tagliatelle - deobicei folosesc barilla, varianta cu oua
- 100g creveti decorticati
- 4 catei de usturoi(sau cat crezi tu ca suporti:)) )
- 4-5 linguri de ulei de masline
- 1 ardei iute uscat/ sau fulgi de chilli

tagliatelle aglio, olio e peperoncino con gamberi
- arunca pastele intr-o oala cu apa clocotita si putin sarata si fierbe-le conform instructiunilor de pe cutie. cand sunt gata opreste focul si scurge-le de apa. 
- pune uleiul de masline intr-o tigaie incinsa, adauga crevetii, ardeiul iute tocat si usturoiul maruntit. condimenteaza cu sare si piper. perpeleste-le 2 minute pana crevetii isi schimba culoarea. 
- opreste focul, adauga pastele si amesteca bine pana cand sosul se amesteca cu pastele. ar trebui sa arate cam asa: 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu