joi, 28 aprilie 2011

pizza&grill ego - veliko tarnovo, revizitat

in drum spre grecia am poposit o noapte la veliko tarnovo, la hotelul meu favorit din oras, studio si am mancat din nou la pizza&grill ego, care mai nou are site [in bulgareste :))].

de la ultima noastra vizita a aparut un perete din sticla care separa fumatorii de restul lumii, lucru care nu a facut decat sa ne bucure. 

pentru ca au cuptor de pizza pe lemne, foccacia le iese minunata, 


si vei primi recomandarea sa o insotesti cu un sos de usuroi si un fel de sos remulade, facut in casa cu castraveti proaspeti.


am continuat cu "slow cooked veal in mushroom sauce" adica un fel tocana de vita, fiarta pana cand se desprinde carnea de pe oase si devine pe alocuri gelatinoasa. dumenzeiasca, daca pot spune asa. 


cealalt alegere a fost friptura de vita pe grill cu sos de ciuperci, capere si sunca. cum garnitura nu era trecuta in meniu am cerut si cartofi prajiti. 


de data asta vita a fost cam atoasa insa cui i-a mai pasat de vita cand cartofii prajiti au fost perfectiunea intruchipata. taiati grosi, erau moi in mijloc insa foaaaarte crocanti la exterior (si cu niste dungi pe ei, ca de grill, pe care nu mi le explic). alaturi am avut un foarte bun merlot 2008 easy by enira (care este bineinteles,  la jumatate de pret fata de romania). 

nota 8.5 din 10
nota de plata medie: 15 euro de persoana
pizza&grill ego, nezavisimost 17, veliko tarnovo, bulgaria
phone: +35962601804
mobile: +359888388100

7 comentarii:

  1. chestia e ca dupa plimbarea prin Balcani, constat ca oriunde in jur este mai ieftin decat in Romania... ceea ce mi se pare incredibil!

    RăspundețiȘtergere
  2. nu cred ca este o regula, dar cu siguranta sunt multe locuri si lucruri mai ieftine decat in romania.

    sticla de vin la care fac referire e 40 de lei in romania si 20 de lei in bulgaria. si nu e adusa de importatori care cauta sa se imbogateasca ci chiar de producator, ceea ce e si mai jenant.

    RăspundețiȘtergere
  3. pai da, ca daca a vazut ca se poate, ce, el e mai prost?! mdea... dar sa nu intram in discutii pe tema asta ca ma enervez :))

    RăspundețiȘtergere
  4. mie-mi spui! mai ales ca vinul lor chiar imi place!

    RăspundețiȘtergere
  5. unicasiirepetabila30 aprilie 2011 la 01:55

    Hmmm... Daca vorbim de Veliko incercati si pizzeri de langa Bingo, este o straduta care coboara si pizzeria se afla destul de aproape de promenada. Au cea mai megalitica (stiu, pleonasm)combinatie - branza, iaurt scurs si niste ardei copti de-ti bati copii. Toate pupate cu focaccia. Si la Ego apreciem intotdeauna pleskavitza. Se mananca extraordinar de bine si in Arbanasi la paraias. :). Ma omoara onamasticile de sorginte slava, deci imi scapa numele. Au o micro gradina zoologica in curte. Merita toate stotincile disponibile.

    RăspundețiȘtergere
  6. pizzeria cred ca o stiu(la un parter de cladire, cu deschidere pe 2 laturi si terasa)dar n-am mancat niciodata.

    in arbanasi am tot fost,dar niciodata nu am mancat.

    poti sa incerci si aici: http://shtastliveca.com/, sunt f buni.

    RăspundețiȘtergere
  7. unicasiirepetabila9 mai 2011 la 00:24

    Nope. nu poseda terasa... uffff.. nu stiu sa explic, exat la intrarea pe strada pietonala este un bingo, inainte de posta.... si inainte de bingo este o straduta care cobosra spre muzeu si pe dreapta a treia usa este o pizzerie care nu are terasa, iar inauntru este o atmosfera rustica acompaniata de burlanele aerului conditionat, maine intreb prietenii si transmit, de asemenea si arabanasi...

    RăspundețiȘtergere