luni, 21 martie 2011

aioli si salsa de tomate cu usturoi


fata de data trecuta am imbunatatit putin reteta de la aioli. in loc de smantana lichida am pus vreo doua linguri de mascarpone si putina apa minerala. a fost asa de bun incat s-a mancat mai mult de jumatate cu paine prajita proaspat. ca sa te bucuri cum trebuie de aioli trebuie sa bei neaparat si ceva acidulat alaturi: un pahar de frizzante/spritz/apa minerala. uhaaaa. 


ingrediente:
pt aioli: 
- 5 catei de usturoi
- un galbenus
- 100g de ulei de folarea soarelui
- 30g de mascarpone
- sare
pt salsa de tomate cu usturoi:
- 3 catei de usturoi
- 3 rosii medii
- 2 linguri de ulei de masline
- sare

aioli
- zdrobeste in mojar usturoiul. adauga galbenusul si apoi treptat uleiul, amestecand energic. 
- continua sa adaugi ulei pana ti se pare de consistenta potrivita. 
- adauga mascarpone. amesteca bine, dilueaza cu doi stropi de apa minerala pana la consistenta dorita. 

salsa de tomate cu usturoi:
- curata rosiile de coaja (scufunda-le un minut in apa oparita si se vor curata mult mai repde)
- da-le la robot. adauga usturiul, uleiul de masline si sarea.

3 comentarii: