vineri, 27 august 2010

gazpacho de ardei copt cu iaurt si anchoives


a intrat in topul preferintelor mele cat ai zice anchovies :). deobicei ma entuziasmez destul de greu de la un fel de mancare insa crema asta m-a facut praf. nici nu stiu cum am trait pina acum in ignoranta mea ; viata e pustiu fara crema de ardei :)) 

o faci foarte simplu asa:
- coace 5-6 ardei mari la cuptor; cand sunt gata lasa-i intr-o punga de hartie pina se aburesc/racesc cat sa-i poti curata
- pune in robot ardei curatati, preferabil cu zeama aia care se scurge din ei. cam la 300 de grame de ardei copt adauga 150 de grame de iaurt gras, bine legat. 
- adauga 4 linguri de ulei de masline extravirgin, amesteca bine si potriveste de sare.

mananca cu paine de casa si muuuuulti anchovies. obligatoriu trebuie sa ai alaturi un vin alb sec. poate un riesling.

8 comentarii:

  1. am facut o data asa ceva, din ardei rosii, si am mancat-o ca sos pentru paste.

    RăspundețiȘtergere
  2. bine de stiut.

    data viitoare cred ca o sa pun si niscaiva usturoi sa vedem ce iese...

    RăspundețiȘtergere
  3. nu-mi atribui eu patentul. habar n-am cine a inventat-o. eu doar am executat-o si impartasit-o :)

    RăspundețiȘtergere
  4. 100% de acord. nu e lucru mai bun decat ardeiul galben copt. asta cu anchovies e de retinut, verific chiar azi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sounds like yum. Dar cred că dacă-i pui usturoi se transformă în altceva. O să o încerc neapărat.
    Crezi că merge şi cu un vin roşu sec, mai soft?

    RăspundețiȘtergere
  6. dupa ce imi fac curaj sa mai coc o serie de ardei te anunt adaca se potriveste cu usturoiul.

    ia incearca un shiraz "cocos" de la recas.

    RăspundețiȘtergere
  7. Este delicious si cu somon afumat

    RăspundețiȘtergere