marți, 31 august 2010

gazpacho de dovlecei cu muguri de pin


gazpacho sau supe reci, indiferent cum se numesc, sunt foarte versatile. iti racoresc pranzul, sau cina, le poti pune in pahar dimineata si le poti bea in loc de mic dejun. unde mai pui ca sunt sanatoase, hranitoare dar sarace in colesterol.

asta se face asa: trei dovlecei curatati de coaja se oparesc in apa sarata pina se inmoaie, se scurg, se clatesc cu apa rece si se arunca in robot impreuna cu doua cepe mari, trei castraveti curatati de coaja, patru catei de usturoi, un mar verde curatat de coaja, trei linguri de mugur de pin prajiti,  un ardei verde, doua lingurite de miere, cinci linguri de ulei, o lingurita de acteo balsamico, sare si piper dupa gust.

lasa supa la racit in frigider, macar jumatate de ora inainte sa o mananci. in farfurie asezoneaza cu muguri de pin prajiti si ulei de masline infuzat cu menta.

pofta buna.

8 comentarii:

  1. Cea mai fina supa rece pe care am mancat-o eu!! e fabuloasa. mai faci???? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. minunat gazpacho si de data asta!foarte creative aditii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mugurii de pin ii cumperi prajiti sau ii prajesti tu? Daca ii prajesti tu, cum o faci, ca pe seminte?

    Dana

    RăspundețiȘtergere
  4. sunt neprajiti. ii tragi la tigaia incinsa doua minute, fara nimic. ei sunt uleiosi de felul lor asa ca nu au nevoie decat de 2-3 minute.

    pe aia pe care ii prajesti ii si consumi. daca raman prajiti asa se rancezesc, isi pierd aroma.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte buna!Foarte usoara si racoritoare!

    Dana

    RăspundețiȘtergere
  6. @dana acum ca vine toamna trebuie sa inventam si ceva mai de sezon, dar tot in spiritul asta healthy :)

    RăspundețiȘtergere