miercuri, 14 iulie 2010

varza cu bacon si rosii uscate



nu, nu e varza pe care o faceau parintii nostri ore intregi. e una cu influente italienesti care e gata in 15 minute. devine interesant, nu? 

pentru 2 persoane taie o jumatate de varza medie in bucati mari si opareste-o in apa sarata cam 10 minute. intr-o tigaie caleste 3 catei de usturoi, cateva felii de bacon, si cateva rosii uscate taiate felii. scurge bine varza si pune-o la calit in tigaie cand usturoiul e auriu. in 3-4 minute e totul gata asa ca pregateste din timp un pahar de merlot.

5 comentarii:

  1. buna ziua! Am o intrebare: rosii uscate ai spus... le faci in casa ( si cum) sau se gasesc de cumparat? Multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
  2. rosii uscate=pomodori secchi se gasesc de cumparat in ulei la salsamenteria in pipera(printre cele mai bune), la mega image, la metro si probabil ca si in alte locuri.

    italienii le fac in casa asa: tai in doua rosii pe care noi le numim prunisoare, le scot zeama, le dau cu sare de mare si le lasa pe o tava acoperite cu un tifon subtire in plin soare pina se stafidesc. dupa care le conserva in ulei de masline in care mai pun usturoi, capere si seminte de floarea soarelui sau muguri de pin.

    am incercat si eu asta vara insa n-am prins soare prea puternic si nu au iesit. perseverent, am facut acelasi lucru in cuptor. dupa ce le-am sarat le-am lasat cam patru ore cat mai sus in cuptor intr-o tava groasa. si au iesit, chiar foarte gustoase.

    RăspundețiȘtergere
  3. pai mai vin sigur ca te "urmaresc" :)

    RăspundețiȘtergere