marți, 20 iulie 2010

sauvignon blanc


trei vinuri bune pentru pretul lor.  sec de murfatlar 13lei, v - the legend of transilvania 15 lei, maiastru 17 lei. sec si v au dop nomacorc  iar maiastru are dop diam deci adio miros de dop la toate trei. maiastru si v au sticla verzulie pentru a se apropia de culoarea specifica sauvignonului. sec de murfatlar are 12.5% in timp ce celelalte doua au 13%.

fiecare e diferit in felul lui.  maiastru e cel mai neutru, mai lipsit de personalitate. v e citric, cu nas de grapefruit si note de piersica insa cu aciditate cam mare.  sec de murfatlar e mai rotund, mai bine imbinat(cu precadere varianta 2008 care e mult peste alti ani), mai proaspat.

una peste alta trei vinuri romanesti "de toata ziua" cu care nu gresesti nici la gratar, nici la o masa(a se citi spritz prelungit :) ) cu prietenii.

9 comentarii:

  1. maiastru nu-l stiu; de murfatlar nu ma apropiu, am io niste pitici pe creier legati de marca asta. V-ul l-am incercat, e bun de spritz, nu l-as bea sec. Trebe musai sa incerci caloianul sauvignon blanc, e in aceeasi gama de pret (19 lei la magazinul de vinuri din pipera, langa salsamenteria), s-ar putea sa descoperi ca e in alta clasa insa.

    RăspundețiȘtergere
  2. l-am incercat pe caloian de vreo 10 ori :) insa n-am apucat sa fac poza. e bun, imi place dar dupa mine e tot pe acolo poate o idee peste.

    maiastru e cel mai neutru dintre cele trei. incearca sec de murfatlar 2008(numai 2008) s-ar putea sa-ti schimbi parerea. v are o aciditate un pic cam mare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place cand spui cate ceva si despre vinuri mai de supermarket. apreciez un vin bun dar nu ma pricep deloc sa-l aleg si nici experimente nu prea fac. Mereu invat cate ceva cand trec pe aici! :)
    Foarte interesant aleasa tema blogului! Succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  4. merci la fel. pe mine m-au impresionat fotografiile de pe blogul tau. ce aparat folosesti si ce obiectiv?

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc. :) Am un Canon 20D si majoritatea fotografiilor sunt facute cu un 17-85 is.

    RăspundețiȘtergere
  6. Servus,

    uite aicia incä o Supicä fainä.

    Ajo Blanco

    150 g Amandine decojite
    2,5 Felii de Baquett
    4 Cätei de Usturoi
    100 ml Apä rece
    60 ml Ulei de Mäsline extra vergine
    3-4 Lingurite de Otet Sherry
    Sare si un pic

    Amandine , Baguette, Usturoi si Apä amesteci si pürezi bine.Bagi dupä aia si Uleiul si amesteci bine. Dai Gust cu Otetul , Sarea si Piperul.Dacä vrei sä faci finut dai totul prin Sitä.
    Mincäricä fainä si rapidä…
    Poti sä o servesti ca si o Verine. Se potriveste minunat cu un pic de Coajä de Piine alba fäcutä crocantä la Cuptor..
    Vinul potrivit , esti Tu maestru...

    Servus Gurmand

    RăspundețiȘtergere
  7. gurmand cand zici amandine te re feri cumva la migdale?

    RăspundețiȘtergere
  8. Servus Domnule,

    cum eu nu am träit in Rominia nu prea sint stäpin pe fineturi de Limbä si cred cä se numesc migdale.Sint alea din care se face Amaretto...
    Ciao

    RăspundețiȘtergere
  9. ma gandeam eu. acum traiesti in Franta sau intr-o tara unde se vorbeste franceza?

    RăspundețiȘtergere