vineri, 2 iulie 2010

bruschette cu ceapa caramelizata si branza de capra


rapid si usor, din categoria ce sa mananci in fata televizorului la meci. 

caleste o ceapa mare in putin ulei. cand s-a inmuiat pune 7-8 linguri de aceto balsamico si o lingura de zahar. lasa pe foc pina cand se evapora lichidul si ramane numai ceapa caramelizata. 

in timp ce calesti ceapa, pune la cuptor 3 felii de paine unse cu ulei de masline extravirgin. cand ceapa e gata, pune-o peste feliile de paine si acopera cu branza de capra. lasa la cuptor pina cand branza incepe sa se topeasca. 

le-ar sta bine alaturi de un shiraz.

5 comentarii:

  1. se numara printre favoritele mele impreuna cu bruschetele cu gorgonzola. geniala combinatie!

    http://wineandknives.blogspot.com/2010/03/bruschete-cu-gorgonzola-migdale-si-pere.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Ceapä caramelizatä cu Brinzä de Caprä este demential gustos...super
    Gourmand

    RăspundețiȘtergere
  3. mai ales daca nimeresti o branza cremoasa si moale.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bune...n-am avut branza de capra (ceea ce cred ca ar fi fost o alegere mult mai inspirata) si am folosit brie si au iesit foarte bune.

    Dana

    RăspundețiȘtergere
  5. da, incearca cu o branza puternica, cu gust pregnant. daca nu e de capra poate una frantuzeasca bleu. dar cel mai bine merge cu un queso de cabra. mmmm, mi s-a facut pofta.

    RăspundețiȘtergere