luni, 16 mai 2011

quiche cu dovlecei si carnati afumati


o combinatie minunata. carnea usor afumata a carnatilor se potriveste de minune cu moliciunea dovleceilor si cu cascavalul bun si moale din interior. e felul perfect daca ai invitati pentru ca il poti pregati cu ceva timp inainte si baga la cuptor fix cand iti intra musafirii in casa. la cuptor nu are nevoie de mai mult de 25-30 de minute. 
daca vrei sa acompaniezi si un pahar de vin iti recomand fie un rieslieng extra sec fie o feteasca neagra. pofta mare.

ingrediente(pentru 6 persoane):
- o foaie de foietaj
- 4-6 carmati afumati dezpielitati
- 200 g de branza proaspata sarata
- 200 g de cascaval
- 5 oua
- 100 g de smantana
- 4-6 dovlecei

quiche cu dovlecei si carnati afumati
- pune hartie de copt intr-o tava, unge-o cu o lingura de ulei si pune foaia de foietaj. inteap-o din loc in loc cu furculita sa nu se umfle
- intr-o tigaie caleste carnati dezpielitati. farama-i cu o lingura de lemn. cand sunt gata lasa-i sa se scurga de grasime intr-o strecuratoare mare. nu condimenta, carnati sunt gata condimentati.
- amesteca ouale intr-un castron. adauga branza si cascavalul taiat cuburi. condimenteaza cu nucsoara si piper alb. 
- pune carnea in tava apoi ouale cu branzeturile si smantana. 
- taie dovleceii bete de grosimea unui deget. aranjeaza-i frumos pe toata lungimea tavii. 
- da la cuptor 25-30 de minute la 200 grade(mediu/mare)


2 comentarii:

  1. Cu smantana ce se intampla?

    RăspundețiȘtergere
  2. o uitasem :)
    se amesteca cu ouale si branzeturile, am corectat. multumesc pt atentie :D

    RăspundețiȘtergere