duminică, 29 mai 2011

bloggers' night out @ readers cafe

nu a trecut mult de la aventura de la vila tomis din fundata ca bloggeri gurmanzi cu care deja cred ca v-am obisnuit: monica, elena, florin si mazi  s-au reunit la readers cafe

definindu-se ca un cafe/bistro/lounge, readers cafe se afla in superbul renovat metropolis center (blvd iancu de hunedoara). nu stiu daca numele cafenelei are vreo legatura cu fosta tipografie "cartea romaneasca" a carei cladire a fost restaurata/transformata de un grup de 2 arhitecti bulgari - plus arhitecture - dar eu va invit sa vizitati frumoasa cladire metropolis center ce adapostestie si cafeneaua. 


revenind la readers cafe, vreau sa va spun ca meniul se schimba inteligent in functie de momentul zilei. intreaba in fiecare zi care e specialitatea zilei pentru ca mereu e ceva nou.
muzica live discreta face ambientul sonor mai mult decat placut, fara sa-ti lasae senzatia ca nu poti vorbi cu vecinul de la celalalt capat al mesei.



noi ne-am facut curaj cu o combinatie inedita de tapas,


cu niste sushi&sashimi.


am apreciat prospetimea somonului si a tonului ba chiar am cerut si supliment pentru cei care n-au apucat in prima tura :D

discutiile noastre,  animate cel mai probabil de un zglobiu prosseco, au zburdat iar peste mari si tari, timp in care au sosit la masa ba o salata de rata cu foie gras, 


ba niste creveti trasi la tigaie cu legume, 


sau o friptura de vita cu dovelecei si ciuperci la gratar plus ceva rucola cu aceto balsamico. 


si de parca toata astea n-ar fi fost de-ajuns, s-au strecurat si niste mango cheescake, 


prajitura readers cu crema de ciocolata si nuci, 


plus cateva barcute cu chocolate mousse, mille feuille, nuts and coffee cake. 


daca mi-a scapat ceva puteti sa gasiti totul  in meniul lor de pe site ca eu tare am obosit de la atata scris/mancat. daca vrei sa vezi cum s- a vazut seara de cealalta parte a mesei uita-te si la mazi sau la elena.


6 comentarii:

  1. bine ca am fost eu desteapta si nu am ajuns ...damn'! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ufff.. cu ochii inchisi o sa-ti scriu.. ca ma gadila stomacul de cate bunatati vad aici.. ;)) Arata minunat totul..
    Cu mare drag te invit sa raspunzi provocarii Dulce Romanie, pe care luna aceasta o gazduiesc pe blog-ul meu.. Ingredientele provocarii sunt menta si ciresele... 2 ingrediente pline de inspiratie, zic eu :). Multumesc anticipat.. O zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. hey, salut. da o tura pe-acolo ca sa nu ramai cu ochii inchisi prea mult timp :D

    menta si cirese. suna interesant :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Hello, I just arrived to bucarest and found your blog looking for some info of good restaurants. I really like it, specially the pics. Check mine if you´re up to... bye!!

    http://dadaistagastronomico.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  5. welcome to bucharest! i'll definitely check up your blog.

    RăspundețiȘtergere