vineri, 20 mai 2011

Bloggers' Weekend Away @ Vila Tomis - Fundata


weekendul trecut, food bloggerii cu care deja v-am obisnuit au descalecat tocmai la fundata, la vila tomis, pentru o sesiune prelungita de cooking. vila e asezata minunat pe un platou linistit cu piatra craiului deoparte si bucegii pe partea celalata. bucataria generoasa a fost campul nostru de bataie de vineri seara pana duminica dupa amiaza. 

au participat impreuna cu jumatatile lor mazi, elena, monica si eu si ne-au lipsit, motivat de data asta :) , florin, smaranda si ana.

ca sa nu ne incurcam in bucatarie ne-am  repartizat mesele de la bun inceput, lucru care ne-a fost de mare ajutor. vineri seara mi-am luat in serios rolul de bucatar si ajutat de monica am pus pe masa urmatorul meniu: 

salata de caracatita: 


o delicioasa supa de usturoi 





cina s-a prelungit tarziu in noapte in acompaniamentul trioului zaraza- prosecco valdobbiadene- sec de murfatlar


sambata dimineata pe la pranz, a fost randul lui mazi care, secondata de elena, ne-a rasfatat cu un brunch delicios si atat de luuung incat ii dau copy/paste de la ea de pe site :)
*tarta cu sunca, ardei copt, masline, sos de rosii si branza * tarta cu pesto, rosii cherry si anghinare * pate cu stafide si salvie * pate de sardine * prune invelite-n bacon * cous cous cu stafide si caise confiate * briose cu banane si nuci * dip de ardei copt, usturoi si patrunjel (ideea Elenei ;) * panna cotta cu sos de fructe de padure * suc proaspat de portocale * smoothie cu portocale, banane si fructe de padure * carrot sticks * salata verde cu lamaie * salata verde cu otet balsamic cu smochine.





pranzul de sambata s-a mutat seara, cand foodie family ne-a incantat cu un gratar de zile mari cu porc cu coffee rub de la Nomu, pui marinat in doua feluri, si niste mici zemosi si foarte bine condimentati



alaturi de paine prajita pe gratar, mustar si doua sosuri de usturoi: aioli si salsa de tomate cu atat usturoi de fugeau fantomele de la castelul bran mancand pamantul :)))
seara s-a incheiat cum nu se poate mai bine. cu o excelenta tequilla lunazul,  venita direct din mexic via foodie man. 


brunchul de duminica a revenit elenei care secondata de mazi ne-a pregatit un potpuriu miraculos pe care vi-l descriu chiar cu cuvintele ei: humus cu portocale, pate de ton cu fasole si salvie, scones cu feta, chimen si ceapa, fritatta cu bacon si rosii cherry, olive cheesy-bread, bruschette cu leurda si capsuni, biscuiti anzac, carrot cake si limonada cu menta.
 
 
 

pentru ca nu ne-am lamurit clar daca in curtea vilei sunt 1300 sau 1400 de metri altitudine, ne-am promis sa ne mai intoarcem cu prima ocazie sa cercetam mai indeaproape problema.

cam asa s-a incehiat primul cooking weekend a food bloggerilor carora le multumesc si pe aceasta cale.

9 comentarii:

  1. pacat de prepelitele alea si foie gras ca ati avut vinuri slabe rau de tot. Data viitoare cereti un sfat ca nu costa. In rest mancarea arata extraordinar de bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. eu de prosecco nu pot sa ma plang :)

    RăspundețiȘtergere
  3. f placut. poate extindeti lista de invitati, candva... si cu noi!

    RăspundețiȘtergere
  4. @fromgrapestowine ma bucur ca ti-a placut mancarea noastra. in ce priveste vinurile, n-as zice ca au fost slabe. sec-ul e un vin f bun de gratar si spritz prelungit(a se citi consumat cu baxul si eventual cu apa minerala) iar prosecco s-a dovedit a fi peste medie.

    si pt ca niciodata nu e prea tarziu, poate imi spui acum recomandarile tale.

    RăspundețiȘtergere
  5. spune-mi te rog ce buget este pe sticla si incerc sa recomand ceva

    RăspundețiȘtergere
  6. 35 de lei pt prosecco si 20 de lei pt vinul de gratar.

    RăspundețiȘtergere
  7. la 20 ron ai mai multe optiuni de vin:

    Albe:
    Cono Sur Gewurtztraminer 2010 la 20-21 de la Cramele Recas
    Simonsig Chenin Blanc 2010 la 19 Ron de la Cramele Halewood

    La Prosecco mai sunt oferte la acelasi nivel.
    Sper ca a ajutat informatia mea.

    RăspundețiȘtergere
  8. oricum daca dai banii pe prepelite si pe foie gras si mananci bine, nu e cazul sa te zgarcesti la bani si sa nu iei un vin mai bun(mai scump de doar 20 ron). Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere