vineri, 10 septembrie 2010

ratatouille cu creveti



e originar din nisa dupa denumire.

felul asta de mancare, ratatouille, il gasesti in toate colturile lumii purtand denumiri diferite , in mare cam cu aceleasi ingrediente de baza. chiar si noi in romania avem ghiveciul de legume care seamana izbitor cu mai celebrul sau var ratatouille.

uite o varianta usoara :

- intr-o tigaie cu putin ulei de masline caleste o vinata taiata cubulete. cand e aproape facuta adauga un ardei gras, mare si rosu, taiat potrivit.
- apoi adauga pe rand 2 dovlecei, 2 rosii mari, 2 cepe si un praz.
- potriveste de sare, piper, curry si boia dulce.
- cand totul e aproape gata adauga o mana de creveti. cand crevetii s-au inrosit e gata.


eu am avut alaturi un pahar de roze ceea ce iti recomand si tie :)

3 comentarii:

  1. cu creveti n-am mancat ncicodata,da'trebuie sa fie bun.

    RăspundețiȘtergere
  2. sa stii ca se potrivesc. nici eu nu mai mancasem insa e o combinatie reusita.

    RăspundețiȘtergere