luni, 13 iunie 2016

scoici iuti cu bere bruna silva



prietenii de la Silva m-au provocat sa gatesc cu bere bruna. si pentru ca provocarile ma inicita m-am apucat sa fac research pe marile internetului in cautare de idei interesante. mi-au atras atentia trei retete in care gustul gustul intens de caramel al berii brune ar putea aduce un twist foarte interesant. 

prima, pulpa de miel cu linte gatita molcom la cuptor, o poti gasi in sectiunea video pe pagina de facebook iar a doua, coaste de porc sous vide cu sos bbq de bere bruna, am gatit-o live la Gourmet Festival. video e de asemena pe pagina de fb. 

cea de-a treia, scoici iuti cu bere bruna, mi-a confirmat intuitia pe care am avut-o initial. sunt bestiale! luasem cam multe scoici de la magazin si dupa ce le-am spalat mi-am propus sa pastrez o parte din ele pentru a doua zi. dupa ce le-am mancat ghebos sorband zeama iute din cochilii de scoica am hotarat ca nu ne ajung si le-am facut pe loc si pe celelalte.

Gustul de caramel al berii brune Silva s-a impletit tare interesant cu usturoiul si iutele ardeiului si a facut ca zeama sa fie punctul culminant al minunatiei. 



clar reteta asta intra in favoritele mele care trebuie repetate cat de curand. daca mai pui la socoteala ca le faci in 10 minute chiar cred ca ai putea sa le incerci si tu intr-o seara. 

Scoici iuti cu bere bruna Silva

Ingrediente: 
pentru 2 persoane. timp de preparare 10 minute.
- 1 kg de scoici 
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- o mana de patrunjel
- 25 de grame de unt
- 10 ml ulei de masline
- 1 lingurita de chili uscat
- 300 ml de bere bruna Silva
- sare, piper
- doua crengute de cimbru

Metoda de preparare: 
- intr-o cratita topeste untul in ulei de masline. adauga cimbrul, sare si piper. 
- adauga ceapa si usturoiul tocat si soteaza-le incet pana devin sticloase. 
- adauga berea bruna Silva si asteapta pana fierbe lichidul
- adauga scoicile si pune capacul. 
- in 5 minunte se vor deschide, semn ca sunt gata. presara patrunjel proaspat tocat. pofta mare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu