joi, 23 aprilie 2015

muhammara



partea cea mai frumosa atunci cand calatoresti e ca descoperi chestii de care nici nu banuiai ca exista sau de care auzisei insa mancasei niste variante care nu faceau cinste preapratului cu pricina. bunaoara muhammara care este o pasta de ardei copti imbogatita cu nuca, pesmet, ardei iuti si condimente. 

de intalnit m-am mai intalnit eu cu muhammara asta insa am trait tot timpul cu impresia ca e un fel de bulion cu nuci, cam searbad si fara niciun haz. ei bine, istanbulul avea sa-mi schimbe drastic pareerea despre aceasta minunatie de dip pe care il asemui ca importanta cu prezenta unui alioli la o masa iberica. 

practic muhammara se aduce la masa ca sa insoteasca un kebab, o bucata de carne insa cel mai des este mancat cu pita calda si intotdeauna trebuie suplimentat cu mult inainte sa se ajunga la carne. gustul e usor dulce, usor afumat de la ardeii copti iar pe masura ce mananci apare o usoara iuteala placuta care te face sa mai iei un dumicat. nuca contribuie si ea la plinatatea gustului si la senzatia de dependenta. 

retete sunt zeci insa eu am mers aproape la sigur pentru ca am incercat reteta unei bloggerite rusoaice, stabilita de multi ani in istanbul care are a sa retetea de la mama-soacra - turcoaica get-beget. mai mult decat atat bloggerita noastra de la delicious istanbul a testat reteta de zeci de ori in restaurantul pe care ea insasi l-a deschis. va invit sa-i cititi blogul daca vreti tips and tricks despre istanbul. eu asa am facut si am gasit numai sfaturi foarte bune. 

ca sa nu mai lungim povestea va sfatuiesc sa luati niste paine buna, un pahar de vin alb sec bine racit si sa-i dati drumul la treaba. pofta buna. 



muhammara
ingrediente: 
  • 1 kg de ardei capia 
  • 60 g pesmet(paine uscata data la robot) - sau mai mult daca vreti pasta mai groasa
  • 100 g nuci maruntite la robot
  • 40 g pasta iute de ardei - vezi aici despre ce este vorba
  • 25 g pasta de tomate/bulion gros
  • 3 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 1/2 lingura de concentrat (melasa) de rodii
  • 1 catel de usturoi
  • 1/4 lingura din fiecare: menta uscata, cumin, coriandru macinat
  • 1/2 lingurita de sare fina de mare
metoda de preparare:
  • coace ardeii la cuptor sub broiler timp de 25 de minute la 250 grade
  • curata-i de pielta, cotoare si seminte
  • pune ardeii intr-un robot impreuna cu toate ingredientele de mai sus
  • amesteca temeinic pana devine o pasta fina
  • potriveste de sare 

Un comentariu:

  1. We use a 25-step course of to evaluate casinos, taking a look at} issues like the gaming software program and providers, nicely as|in addition to} bonus phrases and situations, banking choices, and participant safety. 4,514 roulette desk illustrations & vectors can be found royalty-free. Instead, relying on the native rule played, these bets might rely for La Partage, which implies if zero comes in in}, the participant receives half of his dropping 50/50 guess chips again. From a participant point of view, the percentages in American roulette are worse. Now you 바카라 사이트 still to} get 36 numbers select from|to choose from}, however you also have the two zero segments to get in finest way|the method in which}.

    RăspundețiȘtergere