miercuri, 18 martie 2015

Hadar Chalet - comfortable luxury




chalet – casa de vacanta imbracata in lemn construita in zone montane, pentru a inlesni skiatul si hiking-ul prin padure.


daca picuri la asta un strop de design de interior si niste super mancare romaneasca with a twist obti un Hadar Chalet. adauga 10 bolggeri de haleu si un maestru de ceremonii precum si jumatatile lor mai bune si vei avea cel mai foodie weekend din primavara asta. eu asa am facut. 



bag cateva poze pe aici ca sa ridici si tu sprancenele si sa zici uite ma ca eczicsta si la noi in tara asa ceva. 



baie mea cu floare la oglinda


the living room. ma rog, arunca un ochi pe site-ul lor sau pe pagina de facebook ca sa vezi poze mai misto decat cele ciordite de mine ale mele. 


parerea mea e ca in cazul de fata pozele nu fac dreptate cabanei si ca in realitate arata mult mai bine. 


ce poti face la Hadar? daca ploua si e frig si urat afara, poti sa joci ping pong sau biliard sau ceva jocuri pe tv. daca-ti place in natura poti sa faci hiking - cum am facut si noi cu un super ghid, multumim Sebi.


sau jogging, tenis de camp, badminton, fotbal, inot, baschet - nu glumesc, pe domeniu exista terenuri pentru toate astea. 
daca te-ai saturat de sport ai putea sa te duci sa vezi barajul de la Siriu, sa vizitezi zimbraria de la Vama Buzaului pe care poti sa o legi cu Cascada Urlatoarele. mai departe spre Brasov poti sa vizitezi Cetatea Prejmer. spre Buzau ai Vulcanii Noroiosi si Manastirea Ciolanu. 


noi n-am facut nimic din toate astea pentru ca am fost ocupati cu mancatul. 48 de ore am mancat in continuu in mod eroic. ar fi putut gazdele sa ne construiasca un mausoleu ceva pe care sa scrie: "aici zac, cu matzu' plin, 11 bloggeri-eroi care si-au pus in cap sa termine ce le-am dat noi de mancare si de baut" si sa-l aseze langa mausoleul ostasului erou de la intrare din Gura Siriului. n-au facut-o, dar mai au timp. 

din capul locului tre sa va zic ca filozofia hadarenilor e sa-ti dea sa mananci cat mai local si mai natural posibil asa ca sa nu te mire daca pastravul are carnea ferma si gustoasa pentru ca e adus din pastravaria proprie; ghebele-s din padurea dimprejur, de acolo de unde vine si siropul de brad  sau murele si zmeura. din productie proprie poti sa te mai infrupti cu niste porc de mangalitza sau legume proaspete de la o ferma din apropriere. branzeturi unguresti de peste deal din Covasna cu si fara iute, sau ceva  vanat daca ai noroc. 


pastrav la gratar cu legume si mamliga
salata de ghebe murate cu muuuuuuult usturoi
ghebe trase la tigaie cu spanac proaspat si cocotzate pe-o bucata de  mamaliga prajita. 


supa-ca-la-mama-acasa cu taitei de casa si gaina


placinta de carne de vitel cu smanatana de casa


terrina invelita in bacon cu gem de zmeura pe pat de rucola


caprioara macerata in vin si condimente cu cartofi natur
inghetata de fructe rosii & cosulet cald de brownie

daca crezi ca am terminat cu mancarea, ei bine te inseli amarnic. pentru ca cel mai misto breakfast romanesc l-am gasit tot aici. 

 
branzeturi si cascavaluri unguresti cu sau fara iute


tarte de casa cu pui sau cu spanac
 

zacusca iute si zacusca cu ghebe

porcarii de mangalita incredibil de bune - si de iuti! unele
 
paine de casa 
  
gemuri de fructe de padure


friganele!! cu sau fara gem

clatite cu sau fara gem/sirop de muguri de brad  


pfiu am obosit numai sa-mi aduc aminte de toate si tot simt ca mi-a scapat cate ceva. a da, vinul, caci nu se poate sa dovedesti atat amar de bunatatiuri fara un pahar de vin alaturi. si-au fost multe pahare caci e o regula la noi la food bloggeri ca la 2 linguri de mancare tre' sa iei o gura de vin si sa ceri o portie de cartofi prajiti :)) 
budureasca a asigurat fundalul vinos pe tot parcusrul weekendului, totul culminand cu o degustarea de gala de sambata seara unde am bifat pe rand: un fume agreabil, un  shiraz piscacios, un cupaj rosu amabil intitulat noble 5 precum si o eroare placuta - cabernet sauvignon vinificat in dulce!



n-a fost totul numai lapte si miere caci dupa ce ne-au momit cu clatite si gem gazdele ne-au dezbinat in doua tabere si ne-au pus sa concepem cate un meniu care sa li se potriveasca manusa plecand de la doua imputuri: romanesc si ingrediente locale. 

echiba B in care au activat cu aplomb Ana, Catalina, Lavinia, Manafu si subsemnatul a dat de pamant cu echipa A formata din Mazi, Oana, Anca, Ana, Florin cu super meniul romanesc intitulat Planul B. 

intre o masa de biliard si una de tenis am stilizat si rafinat bucataria romaneasca vreme de doua ceasuri. printre zeci de feluri de mancare puse pe panou mi-amintesc doar cateva: salata acrisoara de frunze tinere de fag, ghebe infuzate cu reductie de leustean, gel de fructe de padure sferificate pe inghetata de maduva cu patrunjel si usturoi, pastrav suos-vide afumat in scoarta de pin galben, muschiulet de mangalitza slow-cooked 72 de ore asezonat cu praf de hribi, nasturel de padure si pesto de ghinda cu leurda salbatica. puteti sa mai cititi cateva feluri la fel de inovative si la Ana pe blog

ma rog, la final am schimbat macazul ca ne era frica ca o sa ne omoare in somn tanti Petruta de la bucatarie si am compus asta: 


Meniu Plan B

Aperitive:
  • Maduvă cu usturoi copt şi pâine prăjită
  • Sufleu cu brânză de burduf
  • Straturi de ardei copţi, caş la grătar şi mămăligă prăjită
  • Telemea de capră cu roşii şi seminţe de floarea soarelui crocante, la cuptor
  • Icre de păstrăv cu turtiţe coapte

Supe / Ciorbe:
  • Ciorbă de potroace cu tacâmuri şi măruntaie de pasăre cu tăiţei de casă şi leuştean
  • Ciorbă de miel cu smântână şi tarhon
  • Supă cremă de ghebe cu telemea veche de oaie
  • (În sezon) Supă cremă de leurdă
  • (În sezon) Ciorbă de lobodă cu costiţă afumată de mangaliţa

Feluri principale:
  • Muschiuleţ de mangalita cu pastai de fasole galbenă trasă la tigaie cu muuuult usturoi
  • Pui cu smântână şi hribi de pădure
  • Păstrăv la grătar afumat cu brad cu sos de muştar şi miere
  • Pastramă de berbecuţ cu murături (conopida, pepene, varză rosie, gutui şi gogonele) şi pâine

Deserturi:
  • Plăcintă cu brânză şi legume de sezon
  • Brânzoaice prăjite cu sos de afine
  • Cremă de zahăr ars cu sirop de muguri de brad
  • Sorbet de zmeură, mure şi rubarbă
  • Placintă de dovleac cu nuci şi scortisoara
  • Chisăliţă de rubarbă cu zmeură şi îngheţată de soc

Băuturi:
  • Socată
  • Ceai rece cu flori de salcâm


la asa meniu era si greu sa nu castigam, nu-i asa? promisiunea gazdelor noastre, carora le multumesc si pe aceasta cale, e ca in curand veti vedea parte din meniul de mai sus in meniul lor permanent. cat de tare e asta? sa compunem meniul care ne place si apoi sa mergem sa-l mancam facut de cabana noastra favorita :D over and out. 


2 comentarii:

  1. Oh, my giddy aunt (vorba poetului - sau a cui o fi)! V-am urmarit pe facebook mai ceva ca pe un serial de mare succes, pe bune! Iar acum va citesc pe fiecare in parte, lesinata de pofta (si de ras!). Si zau ca imi vine sa dau o excursie la Venezia pe un weekend acolo. Mai vorbim in septembrie :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. io zic ca vorbim de Paste, ca doar n-om sta nevorbiti la Stambul :))

      Ștergere