luni, 19 martie 2012

babich marlborough sauvignon blanc 2011


un sauvignon blanc din noua zeelanda, marlborough, cea mai buna zona pentru sauvignon blanc, dupa parerea multor specialisti. se spune ca sb-urile obtinute aici beneficiaza atat de un carcter fructat cat si de o aciditate buna, fapt ce a ridicat foarte mult vanzarile vinurilor neo-zeelandeze in ultimii 30 de ani. 

exemplarul de fata confirma aceasta poveste de succes. e un vin minunat, proaspat, usor de baut.  nasul e foarte frucatat, cu note de mar, para, mango si pepene galben. in gura iti dezvaluie o aciditate buna si finish mediu, usor mineral. de curiozitate am cautat cotatiile publicatiilor internationale si primeste in medie 86-87 de puncte cam in toate. ba mai mult a primit recent o meadalie pentru cel mai bun vin apreciat prin filtrul calitate/pret. eu l-am cumparat cu cca 10 euro de la metro ruse insa in romania nu l-am vazut.

nu pot sa nu remarc si sa admir spiritul practic al lumii noi care foloseste dopul sigur de tabla in detrimentul plutei.

babich[babici]

11 comentarii:

  1. de ce este asa practic dopul de tabla?

    RăspundețiȘtergere
  2. elimina complet defectul de dop, nu ai nevoie de tirbuson sa o deschizi, nu ai nevoie de alt dop daca pastrezi sticla deschisa in frigider.

    e o intreaga tevatura cu modalitatile de inchidere optime in cazul vinurilor. iti recomand acest link pt aprofundare: http://en.wikipedia.org/wiki/Alternative_wine_closure

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc...am intrebat pt ca stiam ca dopul de tabla nu prea functioneaza in caz ca vrei sa maturezi vinul in sticla...pana acum ceva luni nici nu cumparam vinuri cu dop de tabla, considerandu-le inferioare :)

      Ștergere
    2. ei vezi cum vine treaba:)
      e adevarat ca e mai fatzos sa faca poc(!) dar parca tare mult ma enervez cand dau 40 de euro pe o sticla de vin la supermarket in italia si cand o desfac dupa 4 luni are defect de dop.

      Ștergere
    3. asta cam asa e....pana acum nu mi s-a intamplat si sper sa nu mi se intample prea curand...intrebarea care vine acum e: de ce trebuie sa te duci sa iei sticla cu pricina din Italia, ca am vazut ca au aparut ceva vinuri straine si prin Romania...pe de alta parte daca stau bine sa ma gandesc, cred ca acelasi vin va fi mai scump in Romania :)

      Ștergere
    4. nu trebuie. pur si simplu asa mi s-a intamplat. eram pe-acolo si am luat un vin pe care il stiam bun, de la un producator care nu exporta in romania. cand l-am desfacut avea defect de dop. enervanta chestie :)

      Ștergere
    5. Poti gasi Babich in Romania la Ginger ... daca mai au :)

      Ștergere
    6. bine de stiut. o sa intreb. merci

      Ștergere
  3. Am baut si eu de vreo 2 ori SB produs de acest producator (probabil din alta gama caci avea eticheta altfel) si mi s-au parut foarte ok.

    RăspundețiȘtergere
  4. anul asta au implinit 95 de ani de activitate si au schimbat etichetele. se poate sa fie acelasi vin.

    RăspundețiȘtergere