luni, 3 octombrie 2011

american fine wine and delicious beef

excelenta sa mark h. gitenstein, ambasadorul statelor unite la bucuresti, a organizat la resedinta sa o receptie pentru a celebra si a face cunoscute vinurile si carnea de vita americana. la ceremonie au fost prezente personalitati ale zilei, oameni de afaceri, distribuitori, proprietari de carciumi, ziaristi, televiziuni, blogeri de vin si de mancare, ma rog, oameni interesati intr-un fel sau altul de subiectul prezentarii. 


pentru a demonstra calitatile carnii de vita americana, a fost invitat chef-ul de la jw marriot, nicu lica. a fost o placere sa-l revad si discutam putin despre evolutia spre bine a domeniului horeca romanesc.

 
nicu a adus cu el majoritatea cut-urilor cu care lucreaza, pentru a exemplifica diferentele de calitate si a le oferi spre degustare audientei.


fata de ultima degustare de la marriot, am remarcat un cut care se numeste chuck eye, considerat subprimal (urmatoarea categorie dupa primal cuts, cu un pret mai mic).  are o marmoratie foarte buna care ii da o suculenta si o textura deosebita foarte apropiata de rib eye si se preteaza pentru metoda in sange sau cel mult medium deoarece pierde mai repede umezeala fata de mai celebra rib eye. puteti vedea mai jos catvea bucati, in sectiune, pe care le-am mancat cot la cot cu foodie family si le blog piquant .


tot la capitolul culinar,  vreau sa remarc din gama branzeturilor servite ca aperitiv, branza nasal  de la napolact, branza romaneasca cu mucegai obtinuta in pestera de la taga. 

la capitolul vinuri, americanii s-au prezentat mai mult decat onorabil, cu o selectie de vinuri albe si rosii a mai multor producatori: robert mondavi, beringer, e&j gallo winery, hess family, kendall-jackson.


remarcatele mele au fost trei vinuri rosii: robert mondavi napa valley cabernet 2005, zinfandel rancho zabaco si zinfandel artezin
 

cabernetul de la mondavi a fost din punctul meu de vedere vedeta serii. rancho zabaco a fost de departe cel mai bun zinfandel, iar artezin mi s-a parut altfel vinificat, cu un rest de zahar mai mare, dar foarte interesant. la standurile de vin i-am cunoscut "in persoana" pe alin , mihnea, cosmin si razvan.

o seara frumoasa cu mancare buna si vin pe masura, care face cinste produselor americane si da un exemplu de cum ar trebui promovate produsele romanesti peste hotare. multumesc gazdelor noastre

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu