miercuri, 9 februarie 2011

chiftele de cod cu mozzarella


le gasesti in toata lumea din portugalia pana in suedia si din italia in brazilia. perfecte ca aperitiv, sunt bune si reci si calde. se fac foarte usor si cu ingrediente putine: 500g cod congelat, 500g cartofi, 300g lapte, 100g mozzarella, doua oua. 

fierbe codul si cartofii taiati marunt in lapte indoit cu apa pana cand cartofii devin sfarmiciosi. scurge-i bine si da-i la robot impreuna cu pestele, sare si piper. taie mozzarella zaruri. pune pe o farfurie intinsa putina faina, pe una putin pesmet si intr-un bol bate doua oua. 

formeaza chiftelele in jurul unui zar de mozzarella. da-le pe toate prin faina si aseaza-le militareste pe un fund. apoi da chiftelele prin ou si imediat prin pesmet.


dupa ce le-ai organizat pe toate, incepi sa le prajesti la temperatura mare 2-3 minute.  un pahar sprintar de frizzante ar fi tot ce-ti mai lipseste. pofta buna.

2 comentarii: