joi, 24 februarie 2011

bloggers' night out @ the ark

joia trecuta, the ark a fost terenul de joaca al food bloggerilor. continuand serile incepute cu cafe athenee hilton si agra palace, de data asta ne-am facut de cap pana tarziu in noapte cu noul meniu tip bistro propus de the caterer si noul chef al restaurantului, care se pare ca a ajuns de la loft, despre care v-am povestit aici.

echipa formata din florin, mazi, monica, elena&alex, me&corina(my better half) a primit-o cu drag pe smaranda si le-a simtit lipsa anei (invoita cu scutire de la doctor :) ) si biancai (pe care o salutam tocmai pana la neuchâtel - de unde ne scrie acum). 



am realizat ca atunci cand pui la masa oameni cu pasiuni comune pleci convins ca n-ai avut timp sa discuti mare lucru, desi ai stat mai mult de cinci ore in compania lor :) . e clar ca trebuie sa ne intalnim cat  de curand sa aflu mai multe despre portugalia (care imi face cu ochiul ca destinatie pentru la vara), despre sicilia (unde mazi si elena au plecat fix a doua zi:)) ) despre cuptoare, bucatarii si multe altele.

fata de data trecuta, the ark a castigat la capitolul atmosfera friendly. look-ul de bistro industrial a capatat o tenta mai prietenoasa si cu ajutorul unei mese de ping pong si a wii-urile manevrate cu indarjire pana dupa miezul noptii. 

cred ca meniul e foarte bine ales, in concordanta cu locul (si asta dupa mine e un mare plus), la preturi corecte. am inceput cu  rosie crocanta cu ou, prosciutto, paine prajita si creme fraiche, care a fost mai mult decat delicioasa


spring rolls cu legume si creveti in sos dulce picant 



o super quesadilla cu bacon, rosii si branza cheddar


si crispy calamar cu salata. 


nu va pot descrie permutarile si forfoteala de farfurii care s-a creat intru lamurirea papilelor tuturor blogerilor :) . si acum stau si ma intreb ce-or crede oamenii de la mesele alaturate de o gasca de nebuni care-si tot schimba si fotografiaza farfuriile :))

am continuat cu file de miel fraged in crusta de ierburi, insotit de legume la gratar


rissotto cu ierburi aromatice stropit cu ulei de masline  - numai bine facut dupa parerea mea,


medalioane de porc suculente in sos de piper verde,


pui in sos teriyaki dulce picant cu orez basmatic


si nu stiu cum s-au strecurat si niste nemaipomeniti cartofi prajiti.


bineinteles totul stropit din belsug, fie cu un cupaj alb bine racit de la mouton cadet, fie cu bere sau sucuri. 

desert n-am mai apucat sa comandam pana s-a inchis bucataria asa ca despre el n-am ce va povesti :). una peste alta, the ark va deveni una din destinatiile de pranz in weekend, mai ales pentru  ca stau la o aruncatura de bat. 

la final, le-am urat succes mazi&elenei in food trip-ul lor in sicilia si monicai in marea ei renovare si ne-am promis ca ne vom revedea cat de curand cu povesti proaspete si planuri de vacanta.


LATER EDIT: locanta s-a inchis. 

8 comentarii:

  1. au fost mai aproape de mine si n-aveam cum sa-i ratez :)

    RăspundețiȘtergere
  2. mie de rosia aia imi pare rau ... snif, snif!

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am ajuns la The Ark pana acum...dar a mai avansat putin pe lista dupa ce-am vazut bunatatile astea :)

    RăspundețiȘtergere
  4. daca te duci in weekend prinzi si targul taranului roman ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. neaparat o facem, da' stai sa iasa rosiile adevarate, nu cu leshinatele astea de sera ... :)

    RăspundețiȘtergere
  6. eheeee, pana atunci mi se lungesc urechile....

    RăspundețiȘtergere