marți, 8 iunie 2010

wellness cuisine - al doilea wow

se intampla ceva in bucuresti. in numai 2 luni am gasit doua restaurante care m-au impresionat. intai cantina verde dupa care wellness cuisine.

elegant, facut cu simt de raspundere si atentie la detalii: tacamurile se schimba dupa fiecare fel, iar farfuriile sunt fierbinti, la fel ca in marile restaurante cu staif.

rand pe rand s-au perindat bruschete cu rosii, ton si ciuperci, supa crema de rosii copate, rolantine gratinate cu spanac si ricotta, muschiulet de porc cu sos de ciuperci.

impreuna cu frigarui kafta libaneze, piept de curcan scaloppine, tabouleh si guacamole.




ne-a insotit la masa caloian sauvignon blanc de la oprisor, bine racit.


nota 9 din 10
nota de plata medie: 50 lei de persoana, meniu complet
wellness cuisine, intersectia razoare spre trafic greu ,bucuresti
tel: 0314328783
www.wellnesscuisine.ro



19 comentarii:

  1. da-mi voie sa repet si aici comentariul pe care l-am lasat la review-ul facut de Metropotam: "Cata ipocrizie... Wellness, pro-healty, zen, mentosane in corpore watevah, da' de fumatori, nene... :)))"

    ca idee, in restaurantele bio, wellness, raw si chiar vegetariene din Varsovia nu se fuma nici macar pe terasa. la noi, singurul care isi respecta viziunea si misiunea din acest punct de vedere este Casa Satya

    RăspundețiȘtergere
  2. asa e, numele nu are legatura cu restaurantul sau ma rog, nu in totalitate.

    wellness inseamna "sa ne simtem bine", armonie intre corp sanatos si o minte linistita. asta nu are legatura cu alcoolul si tigarile spre exemplu.


    namingul nu e o chestie simpla, si deobicei costa bani buni. cu timpul o sa devina ceva foarte important si pentru patronul roman.

    in schimb mancarea, chelnerii, meniul, vinurile, toaleta, tacamurile,muzica, ambianta in general m-au impresionat placut. eu nu m-am dus la carciuma pentru wellness, ci pentru ca am vazut poze cu mancarea pe site asa ca nu aveam asteptari de meditatie si zen ci de mancare buna.

    RăspundețiȘtergere
  3. ma rog, e ca si cum ai avea un restaurant care se numeste Vegetarian's Heaven cu roastbeef la special of the day :)) bine macar ca overall carciuma e decenta

    RăspundețiȘtergere
  4. @Florin tare curioasa sunt cum arata un restaurant bun pentru tine daca asta este "o carciuma decenta"? Ai ceva exemple? Si ma refer aici la bucuresti/romania..nu la cine site ce restaurante cu stele michelin din strainatate

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata bine restaurantul si mancarea, dar zona nu-mi inspira deloc incredere... cred ca-i unul din punctele cele mai poluate din oraş.

    RăspundețiȘtergere
  6. zona e ciudata. restaurantul se afla la parterul delta concept store, sau ma rog invecinat cu el. probabil e acelasi patron.

    insa nu e chiar in intersectie, ci la 100 de metri pe trafic greu , pe partea dreapta, un pic ascuns. are o parcare incapatoare. am stat si pe terasa , unde sunt 4-5 mese, duminica la pranz, la umbra unor duzi si piersici care te fac sa te simti intr-un parc undeva, nu in intersectia de la razoare. una peste alta, nu simti aglomeratie sau masini.

    ma rog, nu vreau sa fiu vreun portdrapel al carciumii, insa mie mi-a placut.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Corina: ma tem ca din pacate nivelul local se opreste la "decent", deoarece eu pana acum n-am dat de o carciuma in Romania care sa imbine perfect sau macar foarte bine mancarea, ambianta si calitatea experientei, insa in cazul de fata comentariul meu se referea la ceea ce a spus Madalin, si anume ca totusi mancarea a fost buna; eu unul n-am ajuns inca la aceasta carciuma, asa ca nu pot sa ma pronunt personal

    RăspundețiȘtergere
  8. florin, eu sunt un pic importiva curentului asta cu tot ce e in strainatate e mai bun. cred cu tarie ca avem ca tara punte forte si minusuri. e adevarat ca ne lipseste experienta antreprenoriala, ne lipseste cultura mostenita din generatie in generatie, cu care vin in plus multe carciumi bune din strainatate. dar suntem prima generatie de patroni/antreprenori si invatam; lucrurile se schimba incet, incet in bine. cred ca putem sa gasim in tara restaurante bune, acum depinde de noi ce asteptari avem. sincer eu nu ma astept ca restaurantele in care mananc curent sa se ridice la standardele restaurantelor din concedii, cand intotdeauna aleg ce-i mai bun (si mai scump deobicei).
    decente sunt restaurante precum thalia sau davero, bune restaurante precum cantina verde, wellness sau chez marie, excelente...da e adevarat la categoria asta stam prost. dar vreau sa cred ca suntem peste nivelul de "decent".

    RăspundețiȘtergere
  9. ok, poate avem o problema de definitii aici. eu cand spun un restaurant bun ma refer la ceva care sa ma impresioneze repetat atat ca mancare cat si ca atmosfera, iar cand spun unul decent ma refer la un restaurant unde m-am simtit ok sau mancarea a fost buna si m-as mai intoarce. sincer, n-as vrea sa le compar cu cele de afara, dar din pacate nu prea avem repere aspirationale in tara, sau cel putin eu n-am dat de ele pana acum. btw, aici nu ma refer neaparat la restaurante scumpe si cu stele Michelin, ci si la restaurante de familie, de exemplu, categorie care asa cum ai remarcat si tu din pacate ne lipseste...

    cat despre restaurante decente, eu as incadra aici si Uptown, Casa Satya, Agra Palace, Mju, Barka sau Silviu's, insa mai toate au probleme de consistenta care ma fac sa am retineri in a le considera "bune" (dupa standardul meu, evident :))

    RăspundețiȘtergere
  10. btw, cand spui "suntem prima generatie de patroni/antreprenori" vorbesti generic, sau chiar ai o carciuma? :)

    RăspundețiȘtergere
  11. ar fi frumos sa am o carciuma, dar din pacate nu am :))
    ma refer la afaceri, in general, in toate domeniile e acelasi lucru, la toti ne lipseste experienta asta manageriala, care in multe alte tari e o mostenire de familie. Daca ai o gogoserie acum faci multe greseli pana inveti sa vinzi gogosi, daca ai o librarie acum faci multe greseli incercand sa vinzi carti. In afacerile de familie au mai facut din greselile astea si cei mai in varsta si te invata cum sa le eviti. Chiar si daca afacerea e noua ai de la cine sa furi secretele, din pacate "romanul stie mai bine", n-are el nevoie de sfaturi sau de specialisti, asa ca invata mai greu, dar important e ca invata. Eu vand servicii, mai am si eu de invatat, dar invat de la cine trebuie...zic eu ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Sa nu uitam de Arcade si Bistro Dada, unde calitatea e foarte consecventa. Arcade este chiar preferatul meu, dar e olecuta cam scump.
    E adevarat totusi ca restaurantele de familie nu exista, iar cele "comerciale" folosesc multe preparate semi-pregatite in avans, ca sa mearga treaba mai repede. Asta cred ca scade drastic calitatea mancarii dpdv nutritional, in ciuda gustului foarte bun (probabil de la amelioratori, glutamat etc.).

    RăspundețiȘtergere
  13. Arcade asta unde e?

    daca imi lipseste ceva in romania, sunt micile restaurante la care mananci meniu fix cu 10 euro. sunt convins ca le stiti cu totii, micile restaurante din italia, din spania, din germania, restaurantele de proximitate unde deobicei vin si mananca vecini din zona mancaruri mereu proaspete si bine facute.

    afara, mananci de 9 ori la restaurantul de linga casa si odata la un restaurantul frumos din centru. pe ala din centru il avem si noi mai mult sau mai putin. ne lipsesc alea mici si bune de linga bloc.

    cum spune si corina importanta e experienta. daca citesti scriitorii romani care scriu despre perioada 1840-1940 cand economia romaniei functiona sanatos vei vedea cum ca carciumaria e o meserie grea care se preda din tata in fiu sau se fura ca argat, ucenic etc.

    nu-i lucur usor sa stii ce-ti trebuie la bucatarie, cum sa-ti ti aprovizionarea, cum sa mentii viu interesul clientilor etc.

    momentan avem prea putine restaurante raportat la mia de locuitori asa ca greselile carciumarilor nu se resimt covarsitor in bussinesul lor. daca eu nu mai ma duc intr-un loc, vin alti 100 pina se conving si ei.

    lucrurile sunt inca la inceput, dar incep sa se miste.

    RăspundețiȘtergere
  14. Arcade e pe Popa Savu, strada pe care e si Zafferano.

    RăspundețiȘtergere
  15. am fost odata si am mancat acolo dar uitasem numele. intr-adevar bun, cu preturi maricele.

    RăspundețiȘtergere
  16. partea misto e ca sunt foarte constanti. Eu mananc la ei de vreo 2-3 ani si e la fel de buna mancarea.
    gata cu Arcade, zice lumea ca le fac reclama :-)

    RăspundețiȘtergere
  17. si daca spun ce? daca merita le faci reclama, daca nu le faci reclama negativa.

    nu trebuie sa ne ferim sa ne spunem parerea.

    RăspundețiȘtergere
  18. Wine and Knives, iti pot recomanda un restaurant asa cum iti doresti tu, unde eu am fost doar de doua ori dar am prieteni care mananca acolo aproape zilnic.

    Se numeste Interbelico - Str. Maria Rosetti, Nr. 53

    Este o afacere de familie unde patronul este si bucatarul-sef.
    Preturi mici, calitate foarte buna a mancarii home-made.

    RăspundețiȘtergere
  19. s-a notat andi. cu proxima ocazie fac si review. thanks.

    RăspundețiȘtergere