luni, 28 iunie 2010

restaurant/hotel cosmopolitan ruse


nu te astepti sa dai de asa ceva in ruse. nu e locul lui acolo, parca n-are ce cauta. arhitectura moderna, atentie la detalii, lumini bine puse, lucru bine facut cu arhitect si designer de interior. 


si ca sa fie totul bine mancarea s-a ridicat la nivelul carciumii. meniuri sunt si in romana si in engleza, asta asa ca sa arate ca s-au gandit la toate.



spicuiesc din pranzul prelungit ce s-a intins tarziu, pina spre dupa-amiaza: dovlecei crocanti cu sos de usturoi, ficat de gasca pe mere coapte si zahar caramelizat, pui cu piersici in crusta de cascaval, legume gratinate, iaurt racoritor cu miez de castravete si usturoi, pastrav umplut cu pate de somon si dorada pe gratar. 

nu sunt chestii extraordinar de complicate, le gasesti oricand si in bucuresti insa sunt foarte bine facute, au acel ceva care te face sa intrebi oare cum le-au facut asa.

meniul de vinuri e bogat, ai de unde alege si chelnerul poate sa-ti spuna cate ceva despre ele daca nu te pricepi. 

mai multe despre hotel gasiti aici: cosmopolitan hotel.

nota 8 din 10
nota de plata medie: 50 lei de persoana(meniu complet + rachiu + vin)
cosmopolitan hotel, ruse, bulgaria
tel: +359 82805050
http://www.cosmopolitanhotelbg.com/

8 comentarii:

  1. ce meniu atragator!si nota la fel de prietenoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. 4 persoane, in jur de 2 milioane, cu tuici, cu cafele, cu vin,apa minerala si aperitiv plus felul principal. foarte prietenoasa:)

    RăspundețiȘtergere
  3. decorul acela ma face sa ma gindesc la o excursie "viticola" in bulgaria. am auzit ca au niste vinuri de exceptie, mult mai ieftine ca posircile de la noi... citind review-ul tau despre vinurile enigma, nu-mi pot imagina misterul prin care se face ca in ungaria cu 15 lei (adica 1000 de forinti) gasesti, daca te pricepi putin, niste vinuri incredibile. si acum am in bar un merlot de Etyek din 2006, la care ma uit ca la sfintul graal si care bate de departe orice vin rosu din categoria de pret 15-30 de lei din romania

    RăspundețiȘtergere
  4. "viticola"a fost si excursia mea :))

    am revenit cu traista plina de vinuri despre care voi vorbi pe rand.

    bulgaria are ca si romania vinuri foarte bune , vinuri medii si foarte proaste. vinurile foarte bune parca sunt mai multe decat la noi si nu asa de scumpe.

    dar e numai o prima parere care se construieste in timp, pe masura ce cunosc si vinurile lor.

    daca ai timp, o sa te rog sa-mi trimiti o lista cu vinurile pe care nu trebuie sa le ratez din ungaria, pentru ca o sa trec in curand pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
  5. incep sa ma enervez :)). astia chiar ne-o iau pe bune inainte :)). mda, bravo lor, ce sa mai zic...

    RăspundețiȘtergere
  6. doar pe alocuri. nu te gandi ca totul arata asa in ruse. contrastele sunt foarte mari sa stii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua,
    merg de cativa ani la Cosmopolitan din Ruse si sunt foarte multumita. Eu le dau nota 10 pt ca preturile sunt mult mai mici decat la un restaurant de acelasi nivel in Romania, iar chelnerii f amabili. De cate ori am mers in Romania la cate un restaurant mai deosebit am observat ca absolut tot personalul este ingamfat, ca si cum ar fi toti patronii restaurantului nu niste simpli angajati.
    Patronul de la Cosmopolitan a deschis si restaurantele La strada din Ruse, unde de asemenea se manca f bine si totul este decorat superb.

    RăspundețiȘtergere
  8. Asa e, ai dreptate. Raportul calitate-pret e f greu de batut de carciumi bucurestene. Unde e la strada asta?

    Daca tot suntem pe aceiasi lungime de unda ai si alte recomandari "bulgaresti" pt mine?

    RăspundețiȘtergere