vineri, 30 aprilie 2010

pate de casa


e foaaarte periculos. nu te poti opri din mancat. si e si mai periculos ca-l faci in doar 5 minute. uite cum:

caleste ficatei de pui in tigaie cu putin unt, ca aici:


nu ii lasa foarte mult, vrei sa fie rozalii in mijloc. maxim 3-4 minute. spre final toarna 50 de grame de vinars (eu am pus zaraza). flambeaza-l pentru ca nu vrei alcoolul ci doara aroma:


cand ai terminat cu flambatul pune peste 2-3 linguri de grasime de gasca (face diferenta!) dar daca nu ai un cub de unt merge la fel de bine. cand s-a totpit, ia-l de pe foc si arunca totul in robot.

mai adauga treptat sare, piper, si smantana lichida de gatit 50-100 de grame, progresiv, pina ajungi la consistenta care-ti place. unii vor mai legat, altii mai moale.

e perfect cu paine prajita si 2-3 tipuri de branzeturi. eu l-am imperecheat cu un chardonnay frantuzesc.

2 comentarii: