marți, 27 aprilie 2010

miel la cuptor cu cartofi noi, usturoi si rozmarin.


primavara e vremea mieilor. poti face friptura de miel tot anul dar parca niciodata nu e asa de gustoasa ca primvara.

e simplu. intai faci o marinata din 4-5 catei de usturoi, 3-4 ramurele de rozmarin (numai frunzele fara tulpini), ulei de masline, sare , piper si zeama de la o lamaie, in mojar sau la robot.

cu chestia asta ungi carnea de miel si il lasi sa stea intr-o punga cu fermoar  timp de o ora, la frigider.

intr-o cocota arunci 2-3 cartofi noi de persoana, 3-4 catei de usturoi de persoana, carnea de miel si lamaia pe care ai stors-o la marinata. dupa 35 de minute arata asa:


dupa 50 de minute arata asa:


nimic n-ar fi mai bun decat un merlot cinstit alaturi.

2 comentarii:

  1. Oau, ce bine arata! Ca vin poate ar merge un Bordeaux sau chiar un Pinot Noir sau un Malbec.

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu ma gandeam la un malbec, mihnea :)

    RăspundețiȘtergere