marți, 27 aprilie 2010

paine de casa 2


a doua incercare, mai buna decat prima. de data asta am facut 2 paini una cu faina alba si una cu faina neagra.

amandoua au stat la dospit de seara pina dimineata. painea alba a iesit mai pufoasa, cea neagra mai densa.

oricum se mentin proaspete si nu se farmiteaza 4-5 zile. gustul e inconfundabil si nu are nicio legatura cu ce exista in comert. se pare ca da dependenta :))

6 comentarii:

  1. asta da, arata foarte bine. ce faina neagra ai pus, integrala de grau?

    RăspundețiȘtergere
  2. @dan am folosit faina neagra baneasa. nu cred ca e integrala, o sa cercetez.

    RăspundețiȘtergere
  3. aia neagra in special mi se pare ca arata bine, eu am incercat o singura data cu faina integrala si a iesit un fel de turta... ai facut-o cu plamadeala, ca la prima?

    RăspundețiȘtergere
  4. @dan da , tot asa. am observat ca se pastreaza 4-5 zile. oricum e putin mai indesata decat cea alba. e faina mai "grea" , mai densa.

    RăspundețiȘtergere
  5. @luci mai treci pe la noi ca avem in fiecare zi :)

    RăspundețiȘtergere